Leijonat.fi

       

×

Pikkuleijonat pelasi MM-leirin ensimmäisen harjoitusottelunsa - Tshekki iski jatkoajan viimeisellä sekunnilla

Ottelu pelattiin Tshekin puolella Trinecissä Werk Arena -nimisessä hallissa. Ottelu pelattiin Tshekin puolella Trinecissä Werk Arena -nimisessä hallissa. Kuva: Mikko Palsola

MM-kisoihin valmistautuva alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkue pelasi torstaina leirin ensimmäisen harjoitusottelunsa. Trinecissä vastaan asettui Tshekin joukkue. Takana oli kahden päivän leiritys Slovakian Bratislavassa ja nyt tehtiin ”Meijän bändin” ensimmäinen soundcheck!


Joukkue oli heti pelin alusta valmis pelaamaan ja päävalmentaja Juuso Nieminen korosti etenkin asenteen näkymistä pelissä. Asenteen tuli näkyä etenkin molempien maalien edustoilla ja kaksinkamppailuissa etenkin kiekonriistotilanteissa.

Ensimmäinen erä lähti hyvin liikkeelle ja ajassa 3.51 Jesse Ylönen avasi Pikkuleijonien maalitilin suoran hyökkäyksen päätteeksi. Maaliin esityön teki Aarne Talvitie.

Erä oli tasainen maalitilanteiden osalta. Tshekki pystyi luomaan muutaman pitkän hyökkäyksen ja oli hieman hallitsevampi osapuoli pelissä. Erätauolla Juuso Nieminen painotti kamppailupelaamista, koska nyt ei päästy iskemään ja riistämään kiekkoa, kuten tavoite oli.

Toiseen erään Pikkuleijonat tulivat selkeästi aggressiivisemmin ja se kostautui hölmöinä jäähyinä. Ensin erän alkupuolella Tshekki teki 5-3-ylivoimalla tasoitusmaalin ja ajassa 34.07 se siirtyi johtoon 5-4-ylivoimalla. Molemmat maalit tulivat samalla tavalla. Poikkisyötön yritys maalin edestä, minkä puolustaja pystyi blokkaamaan, ja siitä syntyneestä irtokiekosta vastustaja iski molemmat maalit.

Pikkuleijonilla oli toisessa erässä myös omat paikkansa. Joukkue pystyi luomaan ylivoimahyökkäyksiä, mutta maaliin asti kiekkoa ei saatu. Neljä jäähyä yhteen erään on kuitenkin liikaa tämän tason otteluissa.

Kolmas erä alkoi terävästi. Santeri Virtasen johtama kakkoskenttä sai kiekonriiston omalla puolustusalueella ja hyökkäyksen päätteeksi Virtanen tasoitti ottelun 2-2:een ajassa 41.24, syöttäjät Talvitie ja Ylönen.

Tshekki sai taas ylivoiman, jonka Pikkuleijonat puolustivat hyvin, mutta valitettavasti juuri kun joukkue tuli täysilukuiseksi, pääsi Tshekki maalin edestä tuikkaamaan kiekon maaliin. Taas oltiin takaa-ajo asemassa.

Noin minuutti Tshekin maalista sai Jesse Koskenkorvan kenttä hyvän pyörityksen vastustajan päähän ja lopulta Erkka Seppälä pääsi lyömään maalin edestä ottelun tasoihin. Kolmannen erän loppu oli tasaista vääntöä, eikä lisämaaleja enää nähty.

Jatkoerässä Pikkuleijonilla oli monta paikkaa ratkaista ottelu, siinä kuitenkaan onnistumatta. Lopulta ajassa 64.59 pääsi Tsekki tekemään voittomaalin ja näin peli oli ohi.

Päävalmentaja Juuso Nieminen totesi ottelun jälkeen, että tämä peli palveli erittäin hyvin joukkueen valmistautumista MM-kisoihin. Pelissä näkyi paljon harjoiteltuja asioita, mutta vielä ei joukkue pysty pelaamaan koko peliä suunnitelman mukaan.

Joukkue jatkaa vielä pari päivää leiritystä Bratislavassa ja sunnuntaina siirrytään kisapaikkakunnalle Popradiin. Maanantaina pelataan vielä toinen harjoitusottelu, vastaan tulee USA.

Kirjoittaja on Pikkuleijonien joukkueenjohtaja.

 

 

Viimeksi muutettu


U18 MM-KISAT 2017


Alle 18-vuotiaiden poikien maailmanmestaruudesta pelattiin Slovakian Popradissa ja Spisska Nova Vesissa 13.-23.4.2017.


Kisaviestinnässä käytimme hashtageja #U18fi #Pikkuleijonat ja #Leijonat


LOHKOJAKO

Alkulohko A (Poprad):
Kanada
Latvia
Slovakia
Suomi
Sveitsi

Alkulohko B (Spisska Nova Ves):
Ruotsi
Tshekki

USA
Valko-Venäjä
Venäjä


SUOMEN OTTELUT
Alkulohko:

To 13.04. 20:30
Slovakia 4-5 Suomi

La 15.04. 16:30
Suomi 5-1 Sveitsi

Su 16.04. 20:30
Latvia 2-7 Suomi

Ti 18.04. 16:30
Suomi 6-3 Kanada Kooste

Puolivälierät:
To 20.04.
14:30 Suomi 6-5 JA Tshekki Kooste
16:30 Kanada 3-7 Ruotsi
18:30 Venäjä 3-2 JA Slovakia
20:30 USA 4-2 Sveitsi

Välierät:
La 22.04.
16:30 Suomi 2-1 JA Venäjä
20:30 USA 4-3 JA Ruotsi

Mitaliottelut:
Su 23.04.
16:30 Pronssiottelu:

Venäjä 3-0 Ruotsi
20:30 Loppuottelu:
USA 4-2 Suomi

Ajat Suomen aikaa.


KOKO OTTELUOHJELMA JA TULOKSET


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


SUOMEN MM-KISAJOUKKUE
Maalivahdit:
1 Ukko-Pekka Luukkonen
30 Lassi Lehtinen
31 Oskar Autio
Puolustajat:
2 Toni Utunen
4 Aleksi Anttalainen
5 Eero Teräväinen
6 Bernard Isiguzo
7 Urho Vaakanainen
21 Otto Latvala

27 Eemeli Räsänen
33 Miro Heiskanen
Hyökkääjät:
9 Santeri Aalto
10 Kristian Vesalainen
13 Joni Ikonen
18 Teemu Engberg
19 Jesperi Kotkaniemi
20 Linus Nyman
22 Santeri Virtanen
25 Aarne Talvitie
29 Jesse Ylönen
32 Jesse Koskenkorva
34 Rasmus Kupari
36 Olli Maansaari


MM-KISAT YLEN KANAVILLA
TV:n ohjelmaopas
Ylen maajoukkuesivut


KAIKKI PIKKULEIJONIEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: