Leijonat.fi

       

×

U16:n puolustaja Kalle Loponen: ”Tänään alkoi tiettyjä sotapareja löytyä”

Kalle Loponen. Kalle Loponen. Kuva: Pasi Mennander

Nuori Kärppä-pakki myönsi, että kolme peliä kolmeen päivään ja siihen alle kaksi treenipäivää tuntuu.


- Vähän raskas rupeama näin jälkikäteen ajateltuna, mutta hienot kolme peliä ja paljon oli porukkaa katsomossa. Todella intensiivisiä matseja pienessä kaukalossa. Ruotsi tuli lujaa päälle, mutta pystyttiin vastaamaan hyvin hyvällä liikkeellä, Loponen analysoi.

Ruotsin luisteluvoima ei ollut Loposelle yllätys. Siihen on tottunut, että myös junioreissa ruotsalaiset ovat vahvoja luistelijoita.

- Ainahan Ruotsi on vahva luistelemaan, joten ei tullut yllätyksenä, että pojat on kovia luistelemaan.

Loposen mukaan Suomen valmennusjohto keskittyi hiomaan joukkueen omaa peliä eikä ennakkoon puhuttu niin paljon vastustajan pelistä.

Voitot ja oman joukkueen otteet lämmittivät toisen polven kiekkoilijan mieltä ja hän sanoi pistäneensä merkille, että varsinkin viimeisessä pelissä oli jo huomattavissa tiettyjä taistelupareja.

- Kyllä siinä kaverista huomasi, että alkoi sellaisia tiettyjä sotapareja löytyä. Varsinkin tänään. Numerot oli kyllä muistissa siellä, Loponen virnisti.

Omaan arkeen maajoukkuekomennus on aina mieluinen piristys ja saa kokemusta kovista peleistä.

- Nämä on selvästi kovempia pelejä, kun omassa sarjassa. Antaa tosi lujasti buustia omaan tekemiseen, kun on valittu tänne ja aletaan tekemään hommia taas lisää, Loponen fiilisteli.

Loponen antoi kiitosta maajoukkueen valmennukselle, että seurajoukkueen tapaan myös maajoukkueessa kehitetään pelaajia ja siitä saa omaan arkeen tärkeää oppia. Joukkueella on Loposen mukaan mahdollisuudet mihin vaan. Alku vaikuttaa hyvältä.

- Me ollaan tosi yhtenäinen porukka. Hyvin on hitsauduttu yhteen. Osa on tuntenut jo pitkään. Uusiakin on tullut, ja ne on päässyt hyvin porukkaan mukaan. Mahdollisuus on tehdä vaikka mitä, Loponen tuumasi hieman arvoituksellisesti.

U16:n Ruotsi-otteluiden tulokset ja tilastolinkit

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: