Leijonat.fi

       

×

U16:n päävalmentaja Marttila myhäili tyytyväisenä - ”Todella hyvä fiilis - Leijona määräsi tahdin”

Päävalmentaja Mika Marttila. Päävalmentaja Mika Marttila. Kuva: Pasi Mennander

Alle 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen päävalmentaja Mika Marttila oli viikonlopun Ruotsi-otteluihin tyytyväinen.


Sunnuntaina joukkue nappasi 2-0-voiton kolmannesta koitoksesta. Päävalmentaja piti esitystä jopa yllättävän kypsänä, kun kyse on kuitenkin 15-vuotiaista pojista.

- Pojat olivat henkisesti, fyysisesti ja pelillisesti valmiita. Tänään nähtiin todella hyvä ja kypsä esitys koko joukkueelta. Tänään kyllä Leijonat määräsi tahdin ja johtoasemaa puolustettiin erittäin hyvin. Jäi todella hyvä fiilis, Marttila myhäili tyytyväisenä.

Marttilan mielestä kolme Ruotsi-ottelua tarjosi Leijonille hyvän mittarin siitä, mitä voittaminen kansainvälisissä peleissä vaatii. Erityisen tyytyväinen päävalmentaja oli siihen, että joukkue otti oppia kahdesta ensimmäisestä pelistä ja paransi otteitaan vielä sunnuntain otteluun.

Vastustaja ei yllättänyt. Valmennusjohto tiesi, että ruotsalaisjuniorit luistelevat hyvin ja pelaavat fyysistä peliä.

- Ruotsalainen pelaaja on kuitenkin luisteleva ja ehkä tässä vaiheessa napsun verran fyysisempi kooltaan ja mitoiltaan. Mutta täytyy nostaa hattua, että meidän pojilla oli todella hyvä pelirohkeus ja kamppailuvoima ja uskallus mennä tilanteisiin - välillä otettiin ja välillä annettiin. Voittavan jääkiekon teemat, suitsutti päävalmentaja suojattejaan.

Seuraava turnaus joulun jälkeen Riihimäellä

Seuraava koitos U16-maajoukkueella koittaa heti joulun jälkeen, kun joukkue pelaa neljän maan turnauksessa Riihimäellä. Marttilan mukaan tämän viikon kokemukset hyödyttävät tulevaa tapahtumaa ja se on tärkeää.

- Sehän on tärkeää, että tämä jatkumo saadaan vietyä sinne. Ensinnäkin tällainen uskallus pelata kiekkoa ja kiekolla. Yleisesti sellainen tyyli tehdä joukkueena työtä. Joukkueessa oli hyvää johtajuutta ja avoin ilmapiiri - tästä on hyvä mennä seuraavaan tapahtumaan.

Turun seudulla keskiviikosta asti leireillyt joukkue harjoitteli ennen Ruotsi-otteluita hyökkäys- ja puolustuspelaamista sekä erikoistilannepelaamista. Päävalmentaja pitääkin omana tavoitteenaan viedä peliä eteenpäin kauden aikana.

- Päätavoite on, että peli kehittyy. Siitä pelistä on paljon puhuttu. Pelaajat kasvavat jo kauden aikana fyysisesti ja henkisesti, kun tulee kokemuksia tiukoista peleistä ja näkee mitä se vaatii. Pelinopeus on yksi iso asia ja sen kehittäminen jatkuvasti. Sellainen nopeus ja taitavuus, Marttila summasi.

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: