Leijonat.fi

       

×

Pohjola-leirin joukkueiden nimivalinnat kunnioittavat takavuosien pelaajatähtiä

Unto Wiitala torjui Suomen maalilla viidessä MM-turnauksessa ja kerran olympialaisissa. Unto Wiitala torjui Suomen maalilla viidessä MM-turnauksessa ja kerran olympialaisissa. Kuva: Jääkiekkomuseo

Vuoden 2017 Pohjola-leirin joukkueet on nimetty takavuosien suomalaisten tähtipelaajien mukaan. Pelaajat edustivat seurojaan ja maajoukkuetta 1940-70-luvuilla. Pelaajavalinnoilla Jääkiekkoliitto kunnioittaa satavuotiasta Suomea. Joukkueiden nimet ovat Ytet, Kallet, Dynamot, Matit, Möllit ja Unskit.


– Haluamme tehdä takavuosien pelaajia tutuiksi nykypäivän nuorten jääkiekkoilijoiden keskuudessa. Suomen juhliessa on perusteltua kunnioittaa heitä, jotka olivat rakentamassa lajimme nousua kansainvälisellekin huipulle, leirin johtaja Jukka Lamminaho sanoo.

Nimikkopelaajien tarinoissa on elementtejä, jotka puhuttelevat myös nykypäivän nuoria jääkiekkoilijoita. Ryhmässä on ennätysmiehiä, maalintekijöitä, luistelutaitoa sekä erotuomarinakin huipulle noussut ex-maalivahti.

Yrjö Hakala on yhä nuorin A-maajoukkueessa esiintynyt pelaaja. Hän pelasi ensimmäisen maaottelunsa, kun ikää oli kertynyt vasta 16 vuotta, 9 kuukautta ja 9 päivää.

Kalle Havulinna ja Aarne Honkavaara puolestaan jakavat pääsarjakiekon yhden ottelun maaliennätyksen. Molemmat hyökkääjät onnistuivat maalinteossa kahdeksan kertaa yhden ottelun aikana.

Matti Karumaa oli oman ikäpolvensa maalitykki. Häntä on luonnehdittu voimahyökkääjäksi, joka maalipaikkaan murtauduttuaan laukoi kiekon verkkoon lujaa ja tarkasti.

Matti Keinonen dominoi jääkiekkokaukaloita luistelullaan. Hänet muistetaan erityisesti hyökkääjänä, joka kahdella maalillaan pohjusti Suomen 2–2-tasapelin Ruotsia vastaan käydyssä ottelussa ensimmäisissä Suomessa pelatuissa MM-kisoissa vuonna 1965.

Unto Wiitala on ryhmän ainoa maalivahti. Peliuransa jälkeen hän nousi kansainväliselle huipulle myös erotuomarina.

Kaikki kuusi pelaajaa on aateloitu Jääkiekkoleijoniksi.

Vuonna 2002 syntyneiden poikien Pohjola-leiri järjestetään Vierumäellä 8.-12.3.2017.

 

 

Viimeksi muutettu


POHJOLA-LEIRI 2017


Järjestyksessään 61. Pohjola-leiri järjestettiin Vierumäellä 8. - 12.3.2017.


Leiriviestinnässä käytimme hashtagia #Pohjolaleiri2017.


KAIKKI LEIRIN UUTISOTSIKOT


KOKOONPANOT
Dynamot
Kallet
Matit
Möllit
Unskit
Ytet


OTTELUOHJELMA JA TULOKSET


SARJATAULUKKO


PISTEPÖRSSI


MAALIVAHTITILASTOT


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: