Leijonat.fi

       

×

Naisten MM-kisat pelataan Espoossa 4.-14.4.2019

Naisten maailmanmestaruudesta pelataan ensi keväänä Espoossa, turnauksen päivämäärät ovat 4.-14. huhtikuuta 2019. Asiasta päätti perjantaiaamuna Kansainvälisen Jääkiekkoliiton hallitus.


- Hienoa, että kisoilla on nyt koti. Muutkin valmistelut pääsevät toden teolla käyntiin, kun pelipaikka ja päivämäärät on lyöty lukkoon, pääsihteeri Tuula Puputti iloitsee.

Kisojen otteluohjelmaa joudutaan odottelemaan vielä muutaman viikon ajan: Kansainvälinen Jääkiekkoliitto siunaa lopullisen ohjelman kisoihin osallistuvien maiden hyväksynnän jälkeen.

- Sen tiedämme jo nyt, että ensi keväänä Espoossa pelataan huippulätkää. A-lohkossa pelaavat maailman rankingin viisi parasta maata: kotijoukkue Suomi sekä USA, Kanada, Venäjä ja Sveitsi. B-lohkossa nähdään rankingin sijoilla 6-10 olevat maat eli Ruotsi, Japani, Saksa, Tshekki and Ranska. Kummassakin lohkossa on luvassa mielenkiitoisia ja merkityksellisiä otteluita, Puputti kertoo.

Suomen kisat ovat ensimmäiset Naisten MM-kisat, joissa mukana on kymmenen maata. Tämän vuoksi myös pelisysteemi muuttuu aiemmasta. Siinä missä aikaisempina vuosina Naisten MM-kisojen A-lohkon kaksi parasta joukkuetta ovat edenneet alkusarjasta suoraan välieriin, ensi keväänä kaikki A-lohkon viisi joukkuetta ja kolme B-lohkon parhaiten sijoittunutta joukkuetta pelaavat puolivälierissä pääsystä välieriin ja mitalipeleihin. Yhteensä kisoissa pelataan kymmenessä päivässä 29 ottelua.

Lipunmyynti Naisten MM-kisoihin käynnistyy syksyllä. Kotimaassa Naisten MM-kisojen televisioinnista vastaa Yle.

 

Viimeksi muutettu


 


NAISTEN MM-KISAT 2019


Naisten maailmanmestaruudesta pelataan vuonna 2019 Espoossa 4.-14.4.2019.


Kisaviestinnässä käytämme hashtageja #Naisleijonat #Leijonat #MMkisat #Kotikisat #Espoo2019 #WomensWorlds


KAIKKI NAISLEIJONIEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ


 

Naiskiekon blogiSuomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: