torstai, 17 marraskuu 2011 16:10

Rauli Uramasta Suomen Jääkiekkoliiton uusi huippu-urheilujohtaja

Kirjoittanut

leijonat_logo_644x413.jpg

Rauman Lukon päävalmentajan tehtävät tämän kauden jälkeen jättävä Rauli Urama seuraa huippu-urheilujohtajana Tapparan päävalmentajaksi siirtyvää Jukka Rautakorpea. Tällä kaudella Tapparaa valmentanut Risto Dufva puolestaan siirtyy Rauman Lukon päävalmentajaksi.


Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen pitää Rautakorven lähtöä valitettavana, mutta kehuu hänen tilallensa siirtyvää Uramaa.

- Rauli on tehnyt pitkään töitä suomalaisessa jääkiekkokentässä ja on luonteva valinta jatkamaan Jukan työtä.

Urama_Rauli_Lukko_2011_644x413.jpgHuippu-urheilujohtajan pestin lisäksi Urama ottaa vastuulleen yhden myöhemmin päätettävän nuorisomaajoukkueen päävalmentajan tehtävät.

- Halusimme hyödyntää Raulin laajaa päävalmentajataustaa ja aiempaa kokemusta alle 18-vuotiaiden maajoukkueen kanssa. On hienoa että hän halusi ottaa myös päävalmennusvastuuta, sanoo Jääkiekkoliiton urheilutoimenjohtaja Timo Bäckman, joka toimii myös nuorten maajoukkueiden General Managerina.

Urama aloittaa uudessa tehtävässään 1.5.2012.

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta

Jääkiekkoleijonat

Suomen Jääkiekkomuseo on vuodesta 1985 alkaen aateloinut suomalaisessa jääkiekkoilussa erityisen ansioituneita henkilöitä Jääkiekkoleijonan arvonimellä. Jääkiekkoleijonat on ryhmitelty pelaajiin, tuomareihin, valmentajiin ja jääkiekkovaikuttajiin. Aateloinnissa käytetään kronologista numerointia.

Suomen Jääkiekkomuseo ry:n hallitus ja Suomen Jääkiekkoliitto nimittävät aatelointitoimikunnan jäsenet, joilla tulee olla laaja tietämys sekä suomalaisen että kansainvälisen jääkiekon historiasta ja nykypäivästä.

Jääkiekkomuseon verkkosivut

Etsi sivustolta