Leijonat.fi

       

×

Pekka Jormakka: "Ylivoima kuntoon ja voitto kotiin"

Pekka Jormakka: "Ylivoima kuntoon ja voitto kotiin" Kuva: Mika Kylmäniemi

Leijonamiehistön kokeneempaan kaartiin kuuluva hyökkääjä Pekka Jormakka harmitteli menetettyjä maalipaikkoja joukkueen ensimmäisessä kohtaamisessa Valko-Venäjää vastaan.


- Eka erä oli meiltä huono ja ei oltu valmiita kamppailemaan, mutta sitten parannettiin ja ruvettiin viemään peliä. Ei vaan saatu kiekkoa sisään. Siinä oli ylivoimalla kyllä ihan riittävästi aikaa lyödä limppu sisään, mutta kaverin veska otti hyvin kiinni. Aikalailla itse sössittiin noi maalipaikat ja itselläkin oli aika monta tonttia, mistä olis voinut tehdä maalin.

Pelinhallinnassa oli hakemista molemmilla joukkueilla. Jormakka huomauttaa, että monella pelaajalla saattoi olla takanaan kuukaudenkin tauko peleistä, mikä tietysti vaikuttaa pelirytmiin pääsemisessä. Joukkueessa oli mukana myös huima määrä ensikertalaisia.

- Ensikertalaisuus näkyi ehkä ekassa erässä, mutta hyvin jätkät sitten paransi ja alkoi pelaamaan hyvin. Ei enää näyttänyt siltä, että äijät on ekaa kertaa kentällä.

27-vuotias Jokeri-hyökkääjä on yksi tämän kokoonpanon kokeneimpia maajoukkuepelaajia ja lähti mielellään mukaan, kun kutsu kävi. Tanskassa pelattaviin MM-kisoihin on kuukausi aikaa ja halu päästä mukaan pelaavaan kokoonpanoon on kova.

- Kyllä mä aina haluan lähteä taistelemaan siitä kisapaikasta. Viimeksi vuonna 2014 olen päättänyt arvokisafinaalin tappioon, joten olisi hienoa päästä pitkästä aikaa MM-kisoihin. Siitä paikasta taistellaan kyllä kynsin hampain.

Jormakka odottaa joukkueiden toista kohtaamista luottavaisin mielin.

- Tappio harmittaa, mutta ei tässä kannata päätä pensaaseen laittaa, kun hävittiin yks peli. Revanssihengellä päästään huomenna ottamaan heti uusi matsi heitä vastaan. Kyllä me voitto sieltä kaivetaan. Me vaan pistetään ylivoima kuntoon, niin kyllä se voitto siitä tulee.

Valko-Venäjä vei pidemmän korren Suomen ja Valko-Venäjän ensimmäisestä kohtaamisesta jatkoaikavoitolla 2-3. Perjantaina edessä on revanssi kun kiekko tippuu jäähän Hämeenlinnan Ritari-areenassa klo 18.30. Pääsyliput otteluun myy Ticketmaster, kotikatsomoihin ottelun välittää suorana lähetyksenä Yle Areena.

• Suomi-Valko-Venäjä-otteluiden tilastoseuranta tulospalvelussa
• Leijonien rosteri Valko-Venäjä-otteluissa

 

Viimeksi muutettu


 


MIESTEN MM-KISAT 2018


Miesten maailmanmestaruudesta pelataan Tanskan Kööpenhaminassa ja Herningissä 4. - 20.5.2018.


Kisaviestinnässä käytämme hashtageja #Leijonat #MMkisat #IIHFWorlds


LOHKOJAKO

Alkulohko A (Kööpenhamina):
Itävalta
Ranska
Ruotsi
Slovakia
Sveitsi
Tshekki
Valko-Venäjä
Venäjä

Alkulohko B (Herning):
Etelä-Korea
Kanada
Latvia
Norja
Saksa
Suomi
Tanska
USA


SUOMEN OTTELUT:
La 05.05. 17:15
Suomi - Etelä-Korea
Su 06.05. 21:15
Latvia - Suomi
Ti 08.05. 21:15
Suomi - Norja
Ke 09.05. 21:15
Suomi - Tanska
La 12.05. 21:15
Kanada - Suomi
Su 13.05. 21:15
Saksa - Suomi
Ti 15.05. 13:15
Suomi - USA


KOKO OTTELUOHJELMA


LIPUNMYYNTI


IIHF:N VIRALLISET KISASIVUT


MM-KISAT MTV:N KANAVILLA


KAIKKI A-MAAJOUKKUEEN UUTISOTSIKOT LEIJONAT.FI:SSÄ


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: