Leijonat.fi

       

×

Sakari Manninen: "Ehjät kuuskymppiset kasvattaa joukkuetta ja hitsaa yhteen"

Sakari Manninen: "Ehjät kuuskymppiset kasvattaa joukkuetta ja hitsaa yhteen" Kuva: Matti Nenonen

Yksi voitokkaasti päättyneen Karjala-turnauksen onnistujista oli Leijona-hyökkääjä Sakari Manninen. Kolmosketjun laituri iski päätösottelussa Kanadaa vastaan tärkeän 1-1 -tasoitusmaalin.


- Ihan täyspäiväisen työn sai tehdä, että voitto saatiin. Kanada oli niin hyvä mitä ajateltiinkin ja sai vielä salamamaalillaan hyvän alun peliin. Mutta hyvin tultiin vielä tasoihin ja varsinkin toisen erän lopun tasoitusmaali oli meille todella tärkeä. Sitten oli vielä Eeliltä (Tolvanen) ratkaiseva ylivoimamaali siihen neljään kolmeen, jonka jälkeen puolustustaistelu oli hyvää ja kun Eero (Kilpeläinen) oli hyvä maalissa, niin kyllä oli hieno voitto, Leijona-laituri kertasi ottelua taiston tauottua.

Kanadalta on totuttu näkemään tähtiä vilisevä rosteri, joten Euroopassa kiekkoilevat kanadalaiset eivät välttämättä paperilla sano suurelle yleisölle mitään. Pelityyli ja tahtotila olivat kuitenkin kohdillaan ja täysin samat kuin jääkiekon mahtimaan superstaroilla konsanaan.

- No aika, voisi sanoa, että peruskanadalainen joukkue. Tulee aggressiivisesti maalille ja heittelee kiekkoa maalille pienistä kulmista ja vähän sokkosyöttöjäkin tulee sitä kautta. Aina niillä on siinä 2-3 ukkoa maalilla ja todella suoraviivaisesti ne pelaa, Manninen kuvaili Karjala-turnauksessa edustanutta Kanadan joukkuetta.

Suomella oli allaan kova peli Ruotsia vastaan, ja vain osa pelaajista tuli Kanada-otteluun tuoreella jalalla huilattuaan länsinaapuria vastaan. Lauantai-illan peli ei kuitenkaan näyttänyt paljoa tuntuvan Leijonien pohkeissa, päinvastoin.

- Joo kyllä kaikilla aika lailla energiaa oli. Kun pääsee pelaamaan, niin kyllä siinä energiat on aika tapissa ja ei tuo Ruotsi-peli kyllä tuntunut jaloissa.

Suomi otti Karjala-turnauksessa komean turnausvoiton puhtaalla pelillä. Leijonat esitti vahvoja ja tasaisia otteita kaikissa kolmessa ottelussaan. Onnistumisia tuli niin yli- kuin alivoimalla, maalivahdit olivat vireessä, myös pakit pääsivät useaan otteeseen maalien makuun ja koko paketti oli kasassa heti avausottelusta lähtien.

- Oli vahvaa pelaamista ja hyviä pelejä. Meillä oli ehjiä kuuskymppisiä ja juuri tuollaiset kasvattaa joukkuetta ja hitsaa yhteen, kun saadaan voittoja ja pelataan hyvin. Totta kai se antaa sitten itseluottamusta joukkueelle, oululaislähtöinen Manninen tuumi Leijonien vahvoista otteista.

25-vuotias Manninen oli Karjala-turnauksen tehokkaimpia Leijonia iskien kahdessa pelaamassaan ottelussa kaksi maalia. Örebrossa kiekkoileva laituri oli omiin otteisiinsa varsin tyytyväinen, vaikka jakoi samalla myös kiitosta ketjukavereilleen.

- Energiaa ainakin oli kentällä ja hyvää luistelua omalta osalta. Ja kyllähän siinä oli tuollaisten huippukavereiden kuin (Jani) Lajusen ja (Mika) Pyörälän kanssa hyvä pelata, niin kyllähän se siinä välillä pomppii maaliinkin asti.

 

Karjala-turnauksen tilastot löytyvät täältä. A-maajoukkueen matka kohti olympialaisia jatkuu joulukuussa, jolloin edessä on EHT-turnaus Moskovassa.
 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: