Leijonat.fi

       

×

Marko Anttila: "Saatiin joukkuepeli heti näyttämään hyvältä"

Marko Anttila: "Saatiin joukkuepeli heti näyttämään hyvältä" Kuva: Mika Kylmäniemi

Karjala-turnaus huipentui sunnuntai-iltana Suomen ja Kanadan väliseen kohtaamiseen. Isänpäivän ottelu oli todella tasainen, mutta voitokkaasti läpi kotiturnauksensa pelannut Suomi käänsi kuin käänsikin pelin lopulta itselleen ottaen komean 4-3 -voiton. Leijonien maaleista vastasivat Sakari Manninen, Sami Lepistö, Miro Heiskanen ja Eeli Tolvanen.


Ottelun ja koko turnauksen voitto maistui makealta ja pelin jälkeen haastatteluissa oli syystäkin tyytyväisiä Leijona-pelaajia.

- Hieno fiilis. Kaikin puolin hieno sekä myös jännä ja tiukka peli, mutta onneksi saatiin kaivettua iso voitto sieltä vielä, totesi Marko Anttila ottelun jälkeen.

Karjala-turnaus on totuttu huipentamaan kamppailulla Ruotsia vastaan, mutta myös ottelu Kanadaa vastaan oli vetänyt Hartwall Arenan tuvan täyteen. Kanada joutui tyytymään turnauksessa vain yhteen voittoon, mutta vastus oli silti odotetun kova eikä Kanada päästänyt Leijonia helpolla.

- Aika odotetunlainen Kanada tänään oli, ei siinä mitään ihmeellistä ollut. Varsinkin kolmannessa erässä ne sitten pistivät enemmän painetta meidän pakkien taakse vielä. Siinä kohtaa peli meni meiltä rikkonaiseksi, ei pystytty pelaamaan ihan sitä peliä mitä oltaisiin haluttu. Mutta sitten ylivoimalla saatiin hieno voittomaali. Kaksi erää oltiin mun mielestä tosi hyviä, kolmanteen jäi sitten vähän parannettavaa vielä. Mutta voitto on voitto, 203-senttinen hyökkääjä kertasi kamppailua.

Suomi pelasi kaiken kaikkiaan todella vahvan ja ehjän turnauksen, josta luvutkin puhuvat vahvasti puolestaan. Kolmesta ottelusta täydet yhdeksän pistettä ja maaliero 10:6. Vahva joukkuepeli ja yhteishenki olivat avainasemassa tälläkin kertaa.

- Aika hyvin saatiin heti kimpassa tehtyä hommia. Eihän tässä nyt hokkuspokkustemppuja tehdä, kun aikaa on vain kaksi päivää ennen ensimmäistä peliä. Hyvin hitsaannuttiin yhteen ja se on mielestäni tärkein anti täällä, että saatiin joukkuepeli heti näyttämään hyvältä.

Jokereissa toista kauttaan pelaava Anttila pelasi turnauksessa kaksi ottelua merkkauttaen itselleen kaksi syöttöpistettä. Hyökkääjä oli omaan tekemiseensä varsin tyytyväinen.

- Ihan tyytyväinen voi olla. Kuitenkin itse pelasin kaksi peliä ja kaksi voittoa niistä. Sain pelattua omaa peliä ja jopa vähän tehoja irti sieltä. Kyllähän tietysti löytyy parannettaviakin asioita, mutta nämä olivat ekat tämän tason pelit tälle kaudelle ja toivottavasti näitä tulee lisää, niin lähdetään sinne sitten parantamaan vielä.

Olympialaiset lähestyvät vääjäämättä ja jokaisella maajoukkueella on niihin valmistautuminen lähtenyt tohinalla käyntiin. Kamppailu kisapaikoista on kova kuten kuuluukin, mutta tämä ei ole vaikuttanut Leijonien ilmapiiriin erityisesti.

- En mä tiedä tuntuuko se kopissa sillä tavalla, vaikka kyllähän sitä varmasti kaikki vähän miettii. Siinä on kuitenkin isot panokset ja kova kilpailu paikoista (kisakoneessa). Mutta toisaalta onko se sitten päällimmäisenä mielessä kuitenkaan, niin en mä siihen usko. Kuitenkin kun peli tulee, niin silloin keskitytään siihen hetkeen ja se olikin mun mielestä hyvää meillä, että elettiin hetkessä koko turnauksen ajan. Sitä kautta saatiin se hyvä ilme tonne jäälle myös, Anttila järkeilee ja päättää.

 

Karjala-turnauksen tilastot löytyvät kootusti täältä. Leijonien seuraava tapahtuma on joulukuussa pelattava Moskovan EHT-turnaus, Channel One Cup.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: