Leijonat.fi

       

×

Kanadan Genoway: "Meidän pitää parantaa ihan kokonaisuutena"

Charles Genoway pelaa Kanadan joukkueessa numerolla #4. Charles Genoway pelaa Kanadan joukkueessa numerolla #4. Kuva: Matti Nenonen

Olympiakausi sai myös Kanadan lähtemään mukaan Euro Hockey Tourin syksyn turnauksiin. Kanada aloitti turnauksensa jo keskiviikkona Sveitsissä voittaen isäntämaan 3-2. Toisessa ottelussaan perjantaina Kanada koki tappion Ruotsille lukemin 2-0.


NHL:n suljettua pelaajiltaan portit olympialaisiin, aukeni Euroopassa pelaaville kanadalaisille ainutlaatuinen tilaisuus päästä edustamaan maataan PyeongChangiin.

- Tämä on mahtava tilaisuus. Vielä parin viime vuoden aikana kukaan meistä ei uskonut, että meillä olisi edes mahdollisuus päästä olympialaisiin. Kaikki täällä yrittävät nyt vakuuttaa ja tehdä kaikkensa päästäkseen tuohon joukkueeseen mukaan, kuvailee Kanadan puolustaja Charles Genoway lähestyvien olympialaisten ilmapiiriä.

Sama olympiaprosessi on käynnissä kaikilla joukkueilla ja sen myötä pieni ylimääräinen tunnelataus tuppaa näkymään myös jäällä. Varsinkin perjantai-iltainen Ruotsin ja Kanadan kohtaaminen oli melko sähköinen.

- Nämä ovat tärkeitä pelejä. Kaikki yrittävät tehdä vaikutuksen, jotta valittaisiin olympialaisiin. Tällainen on siis odotettavissa, Genoway tuumii.

Genoway on suomalaisille tuttu nimi Jokereista, sillä kanadalaispakki kiekkoili viime kauden helsinkiläisseurassa.

- On hauskaa olla taas täällä Hartwall Arenalla ja Helsingissä. Täältä on paljon hyviä muistoja, mutta tällä kertaa täytyy vain yrittää keskittyä itse asiaan eli jääkiekkoon ja hyvän vaikutuksen tekemiseen.

Kanada kohtaa Karjala-turnauksen päätöspelissään kaksi vakuuttavaa voittoa napanneen Suomen.

- En ole vielä nähnyt heidän pelaavan, mutta moni meidän joukkueesta on pelannut heitä (suomalaisia) vastaan eri liigoissa. Ja olenhan itsekin pelannut heitä vastaan sekä joidenkin kanssa samassa joukkueessa, joten tuttuja kavereita siellä on vastassa, 30-vuotias puolustaja arvioi Leijona-joukkuetta.

Jääkiekon mahtimaa on vielä ennen päätöskierrosta sarjataulukon viidentenä, mutta kaikki on vielä mahdollista.

- Suomi tulee joka tapauksessa olemaan hyvin valmennettu joukkue. Meidän pitää parantaa omaa peliämme ihan kokonaisuutena. Suomella on aina vahva kokonaisuus valmennuksesta lähtien, he pelaavat myös hyvin kurinalaisesti. Me opimme Ruotsia vastaan, että jäähyboksista on pysyttävä poissa.

 

Suomi-Kanada sunnuntaina 12.11. klo 17.30 Helsingin Hartwall Arenassa, päiväpelinä klo 13.30 Venäjä-Tshekki. Karjala-turnauksen tilastot ja joukkueiden kokoonpanot löytyvät täältä. Pääsyliput turnaukseen myy Ticketmaster. Kotikatsomoihin turnauksen välittää Yle.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: