Leijonat.fi

       

×

Elias, Miko ja Tomi lensivät Oulusta saattamaan Kärpistä uransa aloittaneita pelaajia jäälle Ruotsi-otteluun

Kärppien saattajajunnut Miko Ervasti (vas.), Tomi Asikainen (keskellä) ja Elias Tiensuu (oik.). Kärppien saattajajunnut Miko Ervasti (vas.), Tomi Asikainen (keskellä) ja Elias Tiensuu (oik.). Kuva: Emilia Mansikka

Suomi-Ruotsi -ottelun alussa jäälle luisteli 28-päinen vahvistusjoukko, kun maajoukkuepelaajat saatettiin jäälle heidän ensimmäisten seurojensa junnupelaajien toimesta. Vuonna 2007 syntyneitä junioreita oli saapunut paikalle ympäri Suomea, läheltä ja kaukaa.


Oulusta Leijonia saapui saattamaan jopa kolme junioria. Samassa Oulun Kärppien juniorijoukkueessa laiturinpaikkaa pelaavat Elias Tiensuu, Miko Ervasti ja Tomi Asikainen saapuivat Helsinkiin lentokoneella vain 55 minuutissa. Nuoresta iästään huolimatta heillä on jo vuosien kokemus jääkiekon parissa.

- Mää alotin sillon ku pysty alkaa pellaan eli niinkö luistelukoulusta, Elias tuumaa ja muut nyökyttelevät vieressä.

Ennen peliä juniorit pääsivät käymään vain harvoille ja valituille tarkoitetussa Leijonien pukukopissa, joka aiheutti suurta ihailua poikien keskuudessa. Jännitystä oli ilmassa, kun pääsi näkemään koko joukkueen kerralla, istumaan omasta seurasta maajoukkuetasolle ponnistaneen pelaajan viereen ja tietysti pyytämään nimikirjoituksia.

- Ne (maajoukkueen pelaajat) kyseli meiltä enemmän kysymyksiä. Ja mepä tietenkin vastattiin!

Junioreiden päivä huipentui pelaajien saattamiseen jäälle sekä illan Suomi-Ruotsi -ottelun seuraamiseen. Elias saattoi jäälle Mika Pyörälän, Miko Julius Junttilan ja Tomi Lasse Kukkosen.

- Mää veikkaan, että tullee aika tasanen peli ainakin.

- Suomi voittaa 3-2! Maalit tekee ainakin Lasse ja Junttila.

 

Jääkiekkoliiton vuonna 2007 aloittama perinne kunnioittaa seuroissa tehtävän juniorityön merkitystä huippukiekkoilun perustana.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: