Leijonat.fi

       

×

Julius Junttila: "Hienoa päästä mittaamaan omaa tasoa ja tekemistä"

Julius Junttila: "Hienoa päästä mittaamaan omaa tasoa ja tekemistä" Kuva: Pasi Mennander

Torstai-illan avausottelussa Venäjää vastaan Leijonien kakkosketjun muodostivat Julius Junttila, Joonas Kemppainen ja Teemu Hartikainen. Hyökkäystrio oli pirteällä pelipäällä läpi ottelun ja vastasikin Suomen avausosumasta. Kuviot näyttivät helpoilta ja automaattisilta mutta siihen on syynsä: Kemppainen ja Hartikainen ovat nykyisiä seurakavereita ja Kemppainen ja Junttila pelasivat pitkään yhdessä Oulun Kärpissä.

 


Junttila ennakoi itsekin ennen Venäjä-ottelua, että vaikka treeniaikaa oli vähän, löytyisi yhteinen sävel vanhasta muistista melko nopeasti.

- ”Kepuhan” (Kemppainen) on mulle tosiaan tuttu kaveri jo vuosien takaa, että vaikka nyt vielä lyhyet treenit vedettiin, niin eiköhän ne kuviot tuossa aika automaattisesti tule. Ollaan me tosiaan jo niin monta vuotta yhdessä pelattu, että eiköhän ainakin Kepun kanssa päästä nopeasti samalle sivulle.

Ja juuri niinhän siinä tosiaan kävikin. Kemppaisella oli helppo työ iskeä Suomi 1-0-johtoon Junttilan kauniista ja täsmällisestä syötöstä suoraan maalin eteen.

Liiga-kautensa todella pirteästi aloittaneelle Kärppien miehelle kutsu Leijoniin oli mieluisa yllätys.

- Olihan se tietysti! Kivahan se on aina päästä taas vetämään Leijona-paita päälle. Itselläni kun ei kuitenkaan vielä hirveästi näitä (A-maaotteluita) ole, niin totta kai innolla tänne tulin. On kunnia, että sain tänne kutsun.

Olympiakauden vuoksi Karjala-turnauksessa nähdään nyt myös Sveitsi ja Kanada. Pelit siis sen kuin kovenevat ja jännitys tiivistyy.

- Odottavaiset on fiilikset. Kovia joukkueita ovat kaikki keitä vastaan mekin pelataan. Huippurosterit vastassa, niin se on hienoa päästä mittaamaan vähän sitä omaakin tasoa ja tekemistä ihan kansainväliselläkin tasolla, 26-vuotias hyökkääjä aprikoi tulevia koitoksia.

Kärppiä koko Liiga-uransa ajan edustanut Junttila pelasi viime kauden Ruotsin puolella, Luleåssa. Ensimmäinen kausi ulkomailla oli oululaiselle opettavainen kokemus, vaikka ainakaan itse ruotsin kieli ei reissussa paljoa parantunutkaan.

- Meillä oli niin paljon muitakin ulkomaalaisia joukkueessa, että englanti oli meillä koppikielenä siellä. Mitä siellä nyt vähän yritti tuota yläasteen ja lukion ruotsia vääntää, mutta ei se kyllä hirveesti mennyt eteenpäin. Mukava reissu oli noin muuten ja opettavainen. Ja kyllä nautin, vaikka ei pelit menneetkään ehkä ihan niin hyvin, kuin olin odottanut, Junttila kertaili viime kauttaan.

Oululainen palasi takaisin kasvattajaseuraansa täksi kaudeksi, saaden jopa ”A”-kirjaimen rintaansa.

- Mukavaa se on taas olla takaisin Kärpissä. Tuttu kaupunki ja tuttu seura niin eipä siinä mitään yllätyksiä ole tullut. Kaikki on ollut, kuten olen odottanutkin.

No, jos ei itse Oulussa ollut vuoden aikana mikään muuttunut, niin pukukopissa sentään jokin.

- No joo, valmentaja oli vaihtunut sillä välillä tosiaan! ”Mambasta” (Mikko Manner) oli tullut ykköskoutsi, se oli tosiaan silloin apukoutsina kun viimeksi pelasin Kärpissä. Se nyt oli tosiaan yksi muutos, että Mamba oli noussut yhen pykälän ylöspäin.

Junttilalle jäi Ruotsin reissun jälkeen asioita hampaankoloon, joten näyttöhaluja varmasti siis riittää. Alkanut Liiga-kausi onkin lähtenyt Kärppä-hyökkääjällä räväkästi käyntiin, 22:ssa ottelussa tehopisteitä on kertynyt tilille 28. Oululainen ei kuitenkaan keksi mitään erityistä syytä liitokelilleen.

- En ole kyllä hirveästi muuttanut treenaamisen suhteen mitään. En joukkueen kanssa treenannut kesällä, vaan sen sijaan ulkomailla pelaavien oululaisten kanssa meillä oli yhteinen ryhmä, jonka kanssa treenattiin. Sitä kautta sai sitten hyvän treenikesän alle. Sitten siinä on varmaan tuo, kun meillä on hyvin löytynyt ketjun kanssa kemiat, niin on tulosta tullut aikaan. Kaikki pelaa tällä hetkellä hyvällä itseluottamuksella.

Junttila on joukkueensa kultakypärä ja varsinkin syöttötilasto on huikea; peräti 23 namupassia. Kiekkoilijoille vaatimattomaan tapaansa oululaishyökkääjä kuitenkin jakaa auliisti kiitosta myös joukkuekavereilleen.

- Jaa, en tiedä onko siellä niin hirveesti namupasseja noiden joukossa. Siinä on (Charles) Bertrand ja (Mikael) Ruohomaa laittaneet hyvin kiekkoa sisään. Meillä on pakitkin tehneet paljon maaleja, niin on sattunut siinä jossain välissä tulemaan helppojakin syöttöjä, Junttila naurahtaa.

 

Suomi-Ruotsi lauantaina 11.11. klo 17.30 Helsingin Hartwall Arenassa. Karjala-turnauksen otteluohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä. Samalta sivulta löytyvät linkit joukkueiden kokoonpanoihin ja turnauksen tilastoihin. Kotikatsomoihin turnauksen välittää Yle.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: