Leijonat.fi

       

×

Oletko tulossa Suomi-Ruotsi -otteluun? 2. erätauolla mahdollisuus osallistua 95-elokuvan tekoon!

Oletko tulossa Suomi-Ruotsi -otteluun? 2. erätauolla mahdollisuus osallistua 95-elokuvan tekoon! Kuva: Yellow Films & TV

Lauantain Suomi-Ruotsi -ottelun toisella erätauolla yleisö pääsee osallistumaan joulupäivänä ensi-iltansa95-elokuvan tekoon. Hartwall Arenan yleisön kanssa nauhoitetaan kohtaus, jossa yleisö kannustaa villisti kun Leijonat astelevat jäälle vuoden 1995 MM-finaaliin. Hartwall Arenalla jäälle luistelee 13 elokuvassa kultaleijonia näyttelevää pelaajaa.


Äänityksen on ideoinut 95-elokuvan äänisuunnittelija Juha Hakanen.

- Kun kuvasimme kohtausta, jossa Suomi tulee jäälle finaaliotteluun, koko työryhmällä kulki kehossa kylmät väreet. Meillä oli Metro-Areenalla pari sataa avustajaa joiden meteli tuntui selkäytimissä ja jo silloin mietin miltä tämä kuulostaisi täydessä Hartwall Arenassa, kuvailee Hakanen äänityksen taustoja.

- Tähän elokuvaan kuuluukin lisätä lopputeksteihin avustajien kohtaan ’Karjala-turnauksen halliyleisö’, sanoo Hakanen.

Äänityksen kulku

2. Erätauko: Äänitys kestää noin 5 minuuttia ja sen juontaa elokuvassa näyttelevä Mikko Leppilampi.
- 95-elokuvan traileri näytetään hallin näytöltä
- 95-elokuvan joukkueen pelaajia näyttelevät näyttelijät saapuvat. Näyttelijäpelaajien jäälletulojärjestys:

30 Henri Nyqvist (Ari Sulander)
3 Rony Roslöf (Petteri Nummelin)
4 Tommi Lipasti (Erik Hämäläinen)
6 Kimi Vilkkula (Janne Niinimaa)
9 Topias Hirvelä (Esa Keskinen)
11 Jon-Jon Geitel (Saku Koivu)
13 Valtteri Honka (Marko Palo)
15 Lauri Talvio (Antti Törmänen)
16 Akseli Kouki (Ville Peltonen)
20 Kustaa Tuohimaa (Jere Lehtinen)
23 Jarkko Järvinen (Hannu Virta)
27 Roman Tiinus (Tero Lehterä)
40 Viktor Paul (Mika Nieminen)

95 on elokuva kiekosta ja kansakunnasta. Sen on ohjannut Aleksi Mäkelä ja elokuva kertoo tarinan siitä, miten Suomesta tuli jääkiekon maailmanmestari ensimmäistä kertaa ja miten se vaikutti suomalaiseen yhteiskuntaan ja ihmisiin.

Elokuva on osa virallista Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa ja se saa ensi-iltansa 25.12.2017. Elokuvan tuottavat Olli Haikka, Jarkko Hentula ja Marko Talli Yellow Film & TV:stä. Käsikirjoituksen ovat tehneet Joona Tena, Tatiana Elf ja Juha Karvanen. Elokuvan jääkiekkoasiantuntijana toimii vuoden 1995 mestarijoukkueessa pelannut Jere Lehtinen.

Elokuvan muissa keskeisissä rooleissa nähdään lisäksi: Laura Birn, Hannu-Pekka Björkman, Samuli Edelmann, Frida Hallgren, Kalle Lamberg, Timo Lavikainen, Mikko Leppilampi, Samuli Niittymäki, Ylermi Rajamaa, Roope Salminen, Pekka Strang ja Jari Virman.

Elokuvan levittää SF Studios ja sen televisio-oikeudet on ostanut TV5. Elokuvan virallinen pääyhteistyökumppani on Svea Perintä Oy. Elokuvan muita kumppaneita ovat Espoon kaupunki, Hartwall, Tackla ja Viking Line.

95-elokuvan trailerin voi katsoa täältä.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: