Leijonat.fi

       

×

Leijonat rökitti Ruotsin - "Otimme askeleen lähemmäs toisiamme"

Hymyt olivat herkässä pelin päätyttyä. Hymyt olivat herkässä pelin päätyttyä. Kuva: Pasi Mennander

Suomi ja Ruotsi kohtasivat Karjala-turnauksen päätösottelussa. Molemmat joukkueet lähtivät otteluun kaksi tappiota niskassaan.


Leijonat haki avausvoittoaan uudistetuin hyökkäysketjuin ja maalia vartioimaan luisteli ensimmäistä kertaa turnauksessa Juha Metsola.

Ensimmäisessä erässä vaihdokset eivät tuoneet tulosta, sillä erän ainoasta maalista vastasi Ruotsi. Patrik Cehlin vei vieraat 0-1-johtoon joukkueiden pelatessa tasavajailla.

Toinen erä oli Leijonien. Ensin Joonas Kemppainen toi Suomen tasoihin neljän minuutin pelin jälkeen. Puoli minuuttia myöhemmin kolmatta A-maajoukkuepeliään pelaava Miro Aaltonen teki turnauksen toisen maalinsa. Leijonat onnistui kolmannen kerran alle kahteen minuuttiin, kun Mika Pyörälä riisti kiekon hyökkäysalueella ja upotti sen ohi Niklas Svedbergin. Neljäs maali oli Veli-Matti Savinaisen yksilösuoritus, kun Tappara-hyökkääjä iski Suomen jo 4-1-johtoon komean läpiajon päätteeksi. Niklas Svedbergille riitti ja Ruotsin maalille luisteli Joel Lassinantti. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten Suomi otti turnauksen avausvoiton selvin 4-1-lukemin.

Voitto oli myös Lauri Marjamäen Leijonille ensimmäinen varsinaisella peliajalla.

- Aina se on kiva voittaa ja kuitenkin Ruotsi ja viimeinen peli. Otimme askeleen lähemmäs toisiamme, Marjamäki sanoi.

Turnauksen viimeisessä ottelussa Marjamäki oli tyytyväinen etenkin yli- ja alivoimapelaamiseen. Päävalmentaja näki turnauksen kasvuprosessina.
- Tämä oli yhteinen kokemus. Tunnemme paremmin toisiamme ja pelaajia.

Marjamäki nosti esille myös yksittäisiä onnistujia.
- Torstaina Kemppainen vielä vihelteli, mutta näytti sitten, minkä tason pelaaja hän on, selkeä johtaja tuosta porukasta. Hieno nähdä Savinaisia ja kumppaneita, että he pystyvät täälläkin pelaamaan hyvin. Tänään sitten sotaratsut, Salliset, Pihlströmit ja Kukkoset pelasivat upeaa alivoimaa.

Kevään MM-kisat ovat vielä kaukana, mutta ainakin osa joukkueesta nähdäneen Pariisissa.
- Onhan tästä porukasta montakin nimeä paperilla, esimerkiksi he, ketkä luettelin.

Suomi sijoittui Karjala-turnauksessa kolmanneksi. Venäjä voitti turnauksen, Tshekki sijoittui toiseksi ja Ruotsi oli kolmella tappiolla turnauksen viimeinen. Seuraavan kerran Euro Hockey Touria pelataan joulukuussa. Suomi aloittaa Moskovan turnauksen kotiottelulla Tshekkiä vastaan, ottelu pelataan Helsingin Jäähallissa torstaina 15.12. klo 18.30. Loput turnauksen otteluista pelataan Moskovassa. Suomen joukkue nimetään 5. joulukuuta.

 

 

Viimeksi muutettu


KARJALA-TURNAUS 2016


Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus pelataan Helsingissä 3. - 6.11.2016.


Käytämme tapahtumaviestinnässä hashtagia #Leijonat


LIPUNMYYNTI


OTTELUOHJELMA
To 03.11.
18:30 Venäjä - Suomi
19:00 Tshekki - Ruotsi*
La 05.11.
13:30 Ruotsi - Venäjä   
17:30 Suomi - Tshekki
Su 06.11.
13:30 Tshekki - Venäjä   
17:30 Suomi - Ruotsi
*Pelataan Tshekin Plzenissä


TULOKSET JA TAULUKKO
Tulossa!


LEIJONIEN KOKO KAUDEN OHJELMA JA TULOKSET


SUOMEN JOUKKUE
Tulossa!


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: