Leijonat.fi

       

×

Lauri Marjamäki: ”Kolmella tehdyllä maalilla pitäisi päästä pisteen syrjään”

Suomi lähti hakemaan turnauksen avausvoittoa lauantain toisessa pelissä, kun vastaan luisteli Ruotsin 6–3 avausottelussaan kaatanut Tshekki.


Avauserässä lähimpänä maalintekoa oli toista A-maaotteluaan pelaava Miro Aaltonen, joka pamautti erän puolivälissä tolppaan. Erätauolle siirryttiin kuitenkin maaleitta.

Toinen erä ehti vanheta vain hieman yli minuutin, kun Veli-Matti Savinainen avasi Leijonien maalihanat. Suomi ei kuitenkaan päässyt nauttimaan johtoasemasta kauaa, sillä Petr Holik toi Tshekin tasoihin neljä minuutia myöhemmin. Erän puolivälissä Tshekki pääsi ylivoimalle ja Adam Polasek ampui Tshekin 1–2 johtoon. Hetkeä myöhemmin Tshekki iski jälleen ylivoimalla, kun Jan Rutta vei vieraat 1–3 johtoon.

Kolmannen erän alussa Leijonat pääsi ylivoimalle ja Joonas Kemppainen kavensi ottelun 2–3:een. Ajassa 47.49 Tshekki karkasi jälleen kahden maalin johtoon, ja 2–4 osuma merkattiin Jakub Jerabekille. Leijonat ei lannistunut ja pari minuuttia myöhemmin Ville Lajunen laukoi Suomen maalin päähän. Leijonat haki vimmatusti tasoitusta, mutta Lukas Radil iski loppulukemat 3–5 tyhjään maaliin.

Päävalmentaja Lauri Marjamäki ei luonnollisesti ollut tyytyväinen lopputulokseen.

- Tappio harmittaa. Tänään olisi pitänyt päästä pisteen syrjään kiinni kolmella tehdyllä maalilla. Teimme voittamisen eteen tänään kaiken, mutta se ei riittänyt.

Marjamäki huomautti, että valmistautumisaika turnaukseen ja uuden päävalmentajan kuvioihin oli lyhyt.

- Ei tämä pelaajillekaan ole helppoa, kun he tulevat monesta eri joukkueesta ja pyrimme pistämään hommaa nopeasti kasaan. Se on ymmärrettävää ja heikkoa pelaamista pitääkin sietää aika paljon.

Päävalmentaja löysi kuitenkin paljon parannettavaa huomiseen Ruotsi-peliin.
- Pelaamista pitää parantaa ja tuoda lisää intohimoa. Mielestäni meillä on yksilötasolla paljon askeleita otettavina. Huomenna on uusi mahdollisuus ja tartumme siihen.

Suomen ottelut Karjala-turnauksessa jatkuvat sunnuntaina, kun kaukalossa asettuu vastaan naapurimaa Ruotsi. Ottelu alkaa klo 17.30. Venäjä ja Tshekki pelaavat turnauksen voitosta klo 13.30 käynnistyvässä päiväottelussa. Pääsyliput paikan päälle myy Lippupiste ja kotikatsomoihin ottelun välittää Yle.


 


KARJALA-TURNAUS 2016


Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus pelataan Helsingissä 3. - 6.11.2016.


Käytämme tapahtumaviestinnässä hashtagia #Leijonat


LIPUNMYYNTI


OTTELUOHJELMA
To 03.11.
18:30 Venäjä - Suomi
19:00 Tshekki - Ruotsi*
La 05.11.
13:30 Ruotsi - Venäjä   
17:30 Suomi - Tshekki
Su 06.11.
13:30 Tshekki - Venäjä   
17:30 Suomi - Ruotsi
*Pelataan Tshekin Plzenissä


TULOKSET JA TAULUKKO
Tulossa!


LEIJONIEN KOKO KAUDEN OHJELMA JA TULOKSET


SUOMEN JOUKKUE
Tulossa!


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: