Leijonat.fi

       

×

Lähtöseurajuniorit saattopuuhissa: ”Vähän jännittää, että jää teräsuojat päälle ja kaadun”

Jokipoikien Mico Härkönen ja Eemeli Kamppuri hieman ennen päivän H-hetkeä. Jokipoikien Mico Härkönen ja Eemeli Kamppuri hieman ennen päivän H-hetkeä. Kuva: Tuija Soikkeli

Lauantaina jokaisen maajoukkuepelaajan lähtöseurasta valittu vuonna 2006 syntynyt juniori pääsi saattamaan pelaajan jäälle illan otteluun.


Karjala-turnauksen joukkueessa on tänä vuonna mukana kaksi Joensuun Jokipoikien kasvattia. Jokipojista pelaajien jäällesaattotehtäviin olivat saapuneet Mico Härkönen, joka saattoi jäälle nykyään KHL-seura Vitjaz Podolskissa pelaavan Miro Aaltosen sekä Eemeli Kamppuri, joka saattoi Tampereen Tapparassa pelaavan Aleksi Elorinteen.

Lehmolainen Mico on kiekkoillut jo viisi vuotta, liperiläisellä Eemelillä on pelaamista takana vasta 10 kuukautta. Molemmat ovat tosi tyytyväisiä kotiseuraansa Jokipoikiin: valmentaja on tosi kiva ja joukkuehenki on hyvä.

Pelaamiseen kuluu junioreillakin jo paljon aikaa: harjoituksia on 3–4 kertaa viikossa ja pelejä joka toinen viikonloppu. Vanhemmat kehuivat Joensuun Jokipoikien huoltajien yhteistyötä. Liperiläisillä on matkaa hallille 40 kilometriä ja junioreiden kuljetuksissa vuorotellaan, joten kaikkien vanhempien ei tarvitse olla kuljettamassa poikiaan jokaisiin harjoituksiin.

Virallista pelipaikkaa ei Micolla ja Eemelillä vielä ole päätettynä, vaan molemmat pelaavat sekä puolustajana että hyökkääjänä.

- Sitten myöhemmin näkee, kumpi on kivempaa ja kummassa on parempi, pojat tuumaavat.

Molemmat nimeävät saatettavat pelaajansa suosikeikseen ja oman lähtöseuran pelaajien uraa on seurattu jo pidempään. Omakin tähtäin on korkealla.

- Tavoite on änärissä, pojat hehkuttavat yhteen ääneen.

Päivän aikana päästiin käymään Suomen maajoukkueen pukukopissa, jossa tavattiin omat pelaajat. Pelaajat todettiin yhteen ääneen tosi mukaviksi ja oli kiva päästä juttelemaan idolien kanssa.

- Aika paljon siinä ehti juttelemaan, vaikkei kovin paljoa aikaa ollutkaan, Eemeli kertoi.

Pelaajatapaamisen jälkeen käytiin tutustumassa Suomen Jääkiekkoliiton tiloihin, jossa ehdittiin katsomaan televisiosta Ruotsi–Venäjä-ottelun viime minuutit ja nauttimaan välipalaksi pizzaa. Tämän jälkeen olikin aika valmistautua jäälle menoon, mikä jännitti etukäteen eniten.

- Vähän jännittää, että jää teräsuojat päälle ja kaadun, mietiskeli Eemeli ennen koitosta.

- Jos näin käy, niin nouset ylös ja mietit vaan, että eipä ole moni liperiläinen käynyt Hartwall Arenalla kaatumassa, äiti totesi. Pelko kaatumisesta oli täysin turha, homma sujui mallikkaasti kuin ammattilaisilta.

Kun maajoukkue oli saatettu jäälle, päästiin vielä yhdessä vanhempien kanssa seuraamaan Tshekki-Suomi-ottelua.
Päivä oli muistorikas niin junioreille kuin vanhemmillekin.

- On kyllä ollut tosi kiva päivä, pojat totesivat.

Suomen ottelut Karjala-turnauksessa jatkuvat sunnuntaina, kun kaukalossa asettuu vastaan naapurimaa Ruotsi. Ottelu alkaa klo 17.30. Pääsyliput paikan päälle myy Lippupiste ja kotikatsomoihin ottelun välittää Yle.

 

Viimeksi muutettu


KARJALA-TURNAUS 2016


Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus pelataan Helsingissä 3. - 6.11.2016.


Käytämme tapahtumaviestinnässä hashtagia #Leijonat


LIPUNMYYNTI


OTTELUOHJELMA
To 03.11.
18:30 Venäjä - Suomi
19:00 Tshekki - Ruotsi*
La 05.11.
13:30 Ruotsi - Venäjä   
17:30 Suomi - Tshekki
Su 06.11.
13:30 Tshekki - Venäjä   
17:30 Suomi - Ruotsi
*Pelataan Tshekin Plzenissä


TULOKSET JA TAULUKKO
Tulossa!


LEIJONIEN KOKO KAUDEN OHJELMA JA TULOKSET


SUOMEN JOUKKUE
Tulossa!


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: