Leijonat.fi

       

×

Ruotsin kapteeni Kronwallin katse sunnuntain Suomi-pelissä: ”Haluamme tietysti voittaa”

Ruotsin kapteeni Kronwallin katse sunnuntain Suomi-pelissä: ”Haluamme tietysti voittaa” Kuva: Mika Kylmäniemi

Lauantain Karjala-turnaus käynnistyi Ruotsin ja Venäjän kohtaamisella. Ruotsi lähti otteluun allaan 6–3 -tappio Tshekille, kun taas Venäjä kaatoi turnauksen ensimmäisessä pelissään Suomen 5–1.


Venäjä jatkoi siitä, mihin se Suomi-pelissä jäi. Ensimmäistä maalia saatiin odottaa kuitenkin ensimmäisen erän viimeiselle minuutille, kun Rushan Rafikov iski Venäjän 1–0 johtoon.

Toinenkin erä käynnistyi Venäjän komennossa. Ska-hyökkääjä Alexander Barabanov livutti läpiajon päätteeksi kiekon ohi Niklas Svedbergin. Vain hetkeä myöhemmin Ruotsi pääsi ylivoimalle ja Richard Gynge kavensi pelin 1–2:een.

Kolmannessa erässä maalinteon aloitti jälleen Venäjä. Ruotsi pyöritti ylivoimaa, kun se menetti siniviivalla kiekon. Andrei Svetlakov pääsi läpiajoon, mutta laukoi kiekon päin hyvin pelannutta Svedbergiä. Valeriy Nichushin pääsi kuitenkin irtokiekkoon ja vei Venäjän alivoimalla 1–3 johtoon.

Ruotsin kavennusmaali oli tosinto edellisestä. Tasan minuutti Venäjän maalista Carl Klinberg toi Ruotsin maalin päähän. Ruotsi ei onnistunut tasoittamaan ja peli päättyi lukemiin 2–3.

Kapteeni Staffan Kronwall kiitteli etenkin hyvin Ruotsin maalilla pelannutta Niklas Svedbergiä.

- Minusta yritimme hyvin, mutta valitettavasti Venäjä oli erinomainen. Annoimme heille paljon maalintekopaikkoja, mutta Svedberg piti meidät pystyssä.

Ruotsi on voittanut viimeiset kaksi Karjala-turnausta putkeen. Nyt takana on kuitenkin kaksi tappiota eikä joukkue taistele turnausvoitosta.

- Pienten sattumusten summa. Olemme kohdanneet kaksi hyvää joukkuetta, ei sen kummempaa.

Kapteenin katse oli jo turnauksen päätöspelissä, jossa vastaan luistelee nälkäinen Suomi.

- Pelissä on paljon tunnetta etenkin kun vastassa on Suomi. Olemme hävinneet kaksi peliä nyt, joten haluamme tietysti voittaa.

Ruotsi kohtaa Karjala-turnauksen viimeisessä pelissään Suomen, ottelu pelataan sunnuntaina klo 17.30. Pääsyliput otteluun myy Lippupiste ja kotikatsomoihin pelin välittää Yle.

 


KARJALA-TURNAUS 2016


Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus pelataan Helsingissä 3. - 6.11.2016.


Käytämme tapahtumaviestinnässä hashtagia #Leijonat


LIPUNMYYNTI


OTTELUOHJELMA
To 03.11.
18:30 Venäjä - Suomi
19:00 Tshekki - Ruotsi*
La 05.11.
13:30 Ruotsi - Venäjä   
17:30 Suomi - Tshekki
Su 06.11.
13:30 Tshekki - Venäjä   
17:30 Suomi - Ruotsi
*Pelataan Tshekin Plzenissä


TULOKSET JA TAULUKKO
Tulossa!


LEIJONIEN KOKO KAUDEN OHJELMA JA TULOKSET


SUOMEN JOUKKUE
Tulossa!


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: