Leijonat.fi

       

×

Lauri Marjamäki: ”Emme olleet kypsiä voittamaan”

Suomen EHT-turnauksen avausottelua Venäjää vastaan käynnistyi tasaisesti.


Avauserässä Leijonista lähimpänä maalintekoa oli Tomi Sallisen johtama neloskenttä. Avausmaali merkattiin kuitenkin Venäjälle, kun Anatoli Golyshev livutti kiekon maaliin ajassa 13.21.

Toinen erä alkoi murheellisesti, kun maalivahti Mikko Koskinen joutui jättämään kentän vain 22 minuutin pelin jälkeen. Kakkosvahti Harri Säteri pääsi heti tositoimiin, sillä ottelun ensimmäinen jäähy vihellettiin hetkeä myöhemmin Suomelle. Venäjä jatkoi pyöritystä ylivoiman jälkeenkin, mutta Säteri ja Suomi kestivät.

Tasoitusmaalia saatiin odottaa ottelun puoliväliin, kun Miro Aaltonen laukoi ylivoimalla 1-1 A-maajoukkuedebyytissään. Syöttöpisteet menivät Suomen parhaaksi pelaajaksi valitulle Sakari Salmiselle sekä Jesse Joensuulle.

Hyvin pelin mukaan päässyt Säteri joutui antautumaan kolmannen erän puolivälissä. CSKA-hyökkääjä Andrei Svetlakov laukoi 2-1-johtomaalin 49 minuutin pelin jälkeen. Suomi oli lähellä tasoitusta, mutta Venäjä pääsi nopeaan vastaiskuun. Anatoli Golyshev vei Venäjän 3-1-johtoon.

Leijonat haki lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta Nikita Gusev upotti kiekon tyhjään maaliin. Loppulukemat 5-1 iski Vladimir Tkachyov.

Ottelun jälkeen Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki harmitteli etenkin ottelun loppupuoliskoa.

- Vauhdikas peli ja kiekonmenetyksiä tuli paljon. Emme olleet voittamiseen kypsiä ja kolmannessa erässä tuli pari vastaiskua. Peli oli sitä myöten selvä.

Parannettavaa lauantain Tshekki-peliin jäi päävalmentajan mielestä paljon.

- Syöttämisen laatu ja hyökkäyspelaaminen ei ollut mitä haimme. Toisessa erässä jäimme pelaamaan paineen alle ja sitä pitää selkeästi parantaa.

Toisaalta Marjamäki löysi pelistä myös positiivisia asioita.  

- Ylivoima ja ylivoimamaali. Harri Säteri tuli hyvin pahaan paikkaan. Välillä, kun pääsimme hyökkäysalueelle, saimme hyviä mylläköitä.

Illan onnistujiin lukeutui myös A-maajoukkuedebyytissään maalin iskenyt Miro Aaltonen.

- Aaltonen oli vahva ja toi ylivoimalla meille tärkeän maalin. Ihan mukiinmenevä debyyttipeli, Marjamäki kommentoi hyökkääjän otteita.


Karjala-turnaus jatkuu Suomen osalta lauantaina klo 17.30, kun kaukalossa vastaan asettuu Tshekki. Sunnuntaina Leijonat kohtaa turnauksen päätösottelussa Ruotsin, ottelu alkaa klo 17.30. Pääsyliput turnaukseen myy Lippupiste ja kotikatsomoihin ottelut välittää Yle.

 

  • Vielä lisää:
  • A-maajoukkue Leijonat.fi:ssä
Viimeksi muutettu


KARJALA-TURNAUS 2016


Euro Hockey Tourin Karjala-turnaus pelataan Helsingissä 3. - 6.11.2016.


Käytämme tapahtumaviestinnässä hashtagia #Leijonat


LIPUNMYYNTI


OTTELUOHJELMA
To 03.11.
18:30 Venäjä - Suomi
19:00 Tshekki - Ruotsi*
La 05.11.
13:30 Ruotsi - Venäjä   
17:30 Suomi - Tshekki
Su 06.11.
13:30 Tshekki - Venäjä   
17:30 Suomi - Ruotsi
*Pelataan Tshekin Plzenissä


TULOKSET JA TAULUKKO
Tulossa!


LEIJONIEN KOKO KAUDEN OHJELMA JA TULOKSET


SUOMEN JOUKKUE
Tulossa!


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: