Leijonat.fi

       

×

Marjamäki jakoi kiitosta sitoutuneelle joukkueelle ja seuratyölle

Marjamäki jakoi kiitosta sitoutuneelle joukkueelle ja seuratyölle Kuva: Jukka Salminen

Leijonien päävalmentaja Lauri Marjamäki oli tyytyväinen omiensa otteisiin Mikkelin torstaisessa Tanska-ottelussa. Marjamäki löysi voitokkaasti ottelusta useita positiivisia asioita.


- Joukkueemme oli sitoutunut, sitä oli kiva katsella. Olin todella tyytyväinen, että pystyimme pelaamaan korkealla tasolla ottelussa. Se tuotti valtavan määrän maalipaikkoja, vaikkakin olimme tehottomia, Marjamäki sanoi ottelun jälkeen.

Kahden erän jälkeen Leijonat oli onnistunut tekemään ainoastaan yhden maalin. Maalipaikkoja ottelussa oli kuitenkin tarjolla. Tehottomuus aiheutti joukkueelle pientä painetta. Marjamäki koki kuitenkin, että stressaavuus oli kokemuksena opettava.

- Kotiyleisön edessä pelaaminen 1-0 tilanteessa opetti meille, että meidän tulee taistella. Vaikka peli oli selkeä ja emme antaneet Tanskalle juurikaan periksi, se aiheutti pientä stressiä.

Maalinteon tuska kuitenkin helpotti kun Leijonat osuivat kahdesti. Illan toisen maalin teki Tomi Sallinen Julius Junttilan upeasta syötöstä. Aivan ottelun viimeisillä sekunneilla ajassa 59:56 Mika Pyörälä sivalsi kiekon siniviivalta ohi George Sorensenin vartioiman maalin. Leijonien maalilla pelannut Joni Ortio selvisi illasta kymmenellä torjunnalla pelaten nollapelin.

Maajoukkueiden ottelut eri maakunnissa ovat Marjamäen mukaan kiitos seuroille. Marjamäki muistuttaa, että maajoukkuekiekon juuret ovat syvällä seuratyössä, ja että suomalaisen jääkiekkoilun menestymiseen tarvitaan yhteistyötä. Kiitosta illasta saivat myös Mikkelin puitteet.

- Hienoa, että maajoukkuekin saa pelata täällä näissä puitteissa ja vielä lähes täydelle katsomolle. Täytyy muistaa, että täällä seuroissa kaikki perustyö tehdään. Näen tämän äärimmäisen tärkeänä suomalaiselle jääkiekolle kun kaikki tytöt ja pojat näkevät Leijonien pelaavan lähellä. Laitetaan hyvä kiertämään, Marjamäki totesi.

Ajatukset siirtyvät hiljalleen lauantaiseen otteluun, jota myös päävalmentaja odottaa innolla.

- Viesti Lappeenrannasta kuuluu, että halli on tulossa täyteen. On mukavaa pelata otteluita, jotka pelataan täysien katsomoiden edessä. Ne ottelut ovat paljon mukavampia kuin ne, jotka pelataan tyhjille katsomoille, Marjamäki summasi.


Suomi ja Tanska kohtaavat pääsiäislauantaina 15.4. Lappeenrannan Kisapuistossa, jossa ottelu alkaa klo 15. Pääsyliput otteluun myy Lippupiste.

 

Viimeksi muutettu


Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: