Leijonat.fi

       

Suomi-kiekon arvot

Suomalaisen jääkiekon strategiassa 2014–2018 on määritelty arvot, joiden tulisi näkyä jokaisen jääkiekossa mukana olevan arjessa ja jokapäiväisessä toiminnassa. Jääkiekkoperheen yhteiset arvot ovat kunnioitus, yhteisöllisyys, hauskuus ja erinomaisuuden tavoittelu.


Kunnioitus näkyy kaikessa toiminnassa kentällä ja sen ulkopuolella, onpa sitten kyse vastustajan kunnioittamista tai yhteisten sääntöjen noudattamisesta. Yksinkertaistaen kysymys on hyvästä käytöksestä. Kaikille lajin parissa toimiville suunnattu Kunnioita Peliä -ohjelma vie viestiä kunnioituksen merkityksestä jäähalleihin ympäri Suomen.

Yhteisöllisyyteen tiivistyy jääkiekon perimmäinen olemus - tämä on joukkuelaji, jossa kaikki ovat osa suurta jääkiekkoperhettä. Harrastamme, pelaamme ja toimimme osana yhteisöä, joka on jokaiselle mukana olevalle valtava voimavara. Yhteisöllisyyttä tarvitaan oman seuran toiminnassa ja myös koko lajin tulee puhaltaa yhteen hiileen. Yhteistyötä tarvitaan myös yli lajirajojen - tästä hyötyvät kaikki urheilussa mukana olevat.

Hauskuus on arvo, joka otetaan liian helposti itsestäänselvyytenä. Kyse on kuitenkin tärkeästä asiasta: jotta jääkiekko voi hyvin, pitää tekemisen olla hauskaa. Erityisesti lasten urheilussa hauskuus on kantava voima, mutta yhtä lailla tärkeää on että satunnainen harrastekiekkoilijakin nauttii tekemisestään. Jos hauskuus loppuu, on vaikea löytää motivaatiota raahautua hallille raskaan työpäivän jälkeen.

Jääkiekolla on mennyt viime vuosina hyvin. Laji on suomalaisten suosikkilaji, joka liikuttaa ja puhuttaa. Erinomaisuuden tavoittelulla halutaan muistuttaa jääkiekkoväkeä siitä, että säilyttääksemme asemamme tulee tekemisen tasoa nostaa kautta linjan, kaikilla osa-alueilla. Parempia käytäntöjä tarvitaan niin liitto- kuin seuratasolla.

 

 

Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo

Lataa Jääkiekkoliiton yhdenvertaisuus- ja tasa-arvosuunnitelma tätä linkkiä klikkaamalla!

 

 

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: