Leijonat.fi

       

Naisten päävalmentaja Pieniniemi: ”Emme notkahtaneet missään vaiheessa”

Suomen naisten tuore pääkäskijä oli rauhallisin mielin Kanada-tappiosta huolimatta.

Naisleijonat aloittivat Keravalla ja Vantaalla pelattavan neljän maan turnauksen tappiolla Kanadalle. Tiistai-illan 0-6-tappio ei kuitenkaan vetänyt päävalmentaja Mika Pieniniemen mieltä matalaksi.

- Olimme tässä ottelussa jälleen askeleen verran parempia kuin sunnuntaisessa harjoitusottelussa Kanadaa vastaan. Suunta on meillä joukkueena oikea, pienin paloin ja pelin osa-alue kerrallaan mennään eteenpäin, Pieniniemi totesi.

Mika Pieniniemi nimitettiin naisten päävalmentajaksi aivan neljän maan turnauksen alla. Joukkueen ja Pieniniemen välinen taival on vasta alussa, mutta yhteinen sävel on löytynyt kivuttomasti.

- Päivä päivältä opin tuntemaan jokaista pelaajaa paremmin ja he myös minua. Olemme kuitenkin asettaneet joukkueelle yhteisiä tavoitteita ja pilkkoneet peliä pienempiin osiin. Etenemme pienin askelin, vaihto ja erä kerrallaan, jotta pääsemme siihen suuntaan mihin haluamme, päävalmentaja kertoi.

Kanada-ottelusta Pieniniemi löysi positiivisen seikan liittyen joukkueen työmoraaliin ja sitoutumiseen.

- Pelimme ei notkahtanut missään vaiheessa Kanadaa vastaan ja siitä olen tyytyväinen. Viisikkona kun pelaamme huolellisesti sekä hyökkäyssuuntaan että puolustussuuntaan, niin saamme hyvän tuloksen aikaan. Tänään ero Kanadaan näkyi yksilötason eroissa kuten suorassa luistelussa, laukaisutaidossa ja niin edelleen, leijonaluotsi huomautti.

• Tiistain Suomi-Kanada -ottelusta tarkemmin täällä.

 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: