Leijonat.fi

       

Wickenheiser, Hefford, Holst, 2 x Lamoureux… Mertasen vinkit naisten huipputurnauksen seuraamiseen!

Kuvituskuva_naiset_mailat_2_644x413(1).jpg

Tikkurilassa ja Keravalla pelattava kovatasoinen naisten neljän maan turnaus käynnistyy tiistaina. Leijonat-toimitus pyysi olympia- ja MM-mitalisti Terhi Mertasta arvioimaan Suomen vastustajat.


Kanada:
"Parhaalla joukkueella Suomeen. Suurin osa valituista pelaajista pelaa CWHL-liigaa (Canadian Womens’ Hockey League). ”Vanhukset” mukana, eli 70-luvulla syntyneet, aina vaaralliset Hayley Wickenheiser, Caroline Oullette ja Jayna Hefford. Etenkin viimeiseksi mainittu, numero 16, on aina oikeassa paikassa oikeaan aikaan ja etenkin ratkaisuhetkillä. Nuoremmista kannattaa seurata etenkin 1991 syntynyttä Marie-Philip Poulinia."

Ruotsi:
"Sekoitus kokemusta ja nuoruutta. Viisi pelaajaa pelaa yliopistosarjoissa tai ulkomailla. Mielenkiintoista nähdä kumpi maalivahdeista (Sara Grahn ja Kim Martin) ottaa ykkösveskarin paikan. Hienoa nähdä myös Ruotsin kapteeni Erika Holst vielä mukana kuvioissa. Nuorista pelaajista Ruotsilta kannattaa seurata nuoren, pienikokoisen ja taitavan Linnea Hedinin otteita puolustuspäässä."

USA:
"Yhdysvalloilla on  huomattavasti enemmän yliopistopelaajia joukkueessaan. Lamoureux'n kaksoissiskokset (Monique ja Jocelyne) pelaavat Suomen Michelle Karvisen kanssa samassa joukkueessa, (University of North Dakota, WCHA), ja ovat melkoisen kovia luita kaukalossa. USA:lla on mukana enemmän nuorempia pelaajia kuin Kanadalla. Kokemusta tuovat maalivahti Jessie Vetter sekä hyökkääjä Julie Chu."

Joukkueiden kokoonpanot löydät täältä!


 Suomen Jääkiekkoliiton yhteistyökumppanit: