maanantai, 15 helmikuu 2021 10:14

AHL käynnissä – Näin suomalaispelaajat ovat esiintyneet avauspeleissään

Kirjoittanut
Rasmus Kuparin kausi loukkaantumisen jälkeen on käynnistynyt tehokkaasti. Rasmus Kuparin kausi loukkaantumisen jälkeen on käynnistynyt tehokkaasti. Pasi Mennander

Pohjois-Amerikan toiseksi korkeimmassa sarjassa AHL:ssä pelaa kaikkiaan 28 joukkuetta, joista 25 on avannut kautensa helmikuun alun startin jälkeen. Suomalaispelaajista ahkerin pisteiden tekijä on ollut takaisin tositoimiin loukkaantumisensa jälkeen palannut Rasmus Kupari.

Kupari on kirjannut viidessä ottelussaan pisteet 1+4 ja sijoittuu AHL:n pistepörssissä 20 parhaan pelaajan joukkoon. Kuparin viime kausi keskeytyi reilu vuosi sitten joulukuussa nuorten MM-kisoissa sattuneeseen polvivammaan.

20-vuotias keskushyökkääjä pelaa toista kauttaan Pohjois-Amerikassa. Viime kaudella hän kirjasi 27 ottelussa pisteet 6+2.

AHL:ssä tähän mennessä esiintyneistä suomalaispelaajista Aleksi Heponiemi ja Oskari Laaksonen ovat kunnostautuneet avauspeleissään syöttäjinä. Kumpikin on kirjannut tililleen neljä syöttöpistettä.

Maalivahdeista Ukko-Pekka Luukkonen on avannut kauden kahdella voittopelillä. Emil Larmi pelasi ensimmäisen voittopelinsä lauantain kierroksella.


Olet nyt

Lisää uutisia ulkomailta