perjantai, 21 helmikuu 2020 15:51

Kaapo Kähkönen ja Janne Kuokkanen suomalaispelaajien kärkinimet AHL:ssä

Kirjoittanut
Vuoden 2016 nuorten maailmanmestarivahti Kaapo Kähkönen on ottanut tällä kaudella ison edistysaskeleen Pohjois-Amerikassa ja debytoinut myös NHL:ssä. Vuoden 2016 nuorten maailmanmestarivahti Kaapo Kähkönen on ottanut tällä kaudella ison edistysaskeleen Pohjois-Amerikassa ja debytoinut myös NHL:ssä. Sami Lievonen

Charlotte Checkersin laitahyökkääjä Janne Kuokkanen on suomalaispelaajien paras pistemies Pohjois-Amerikan eliittisarjoihin kuuluvassa AHL:ssä. Maalivahdeista Kaapo Kähkönen on antanut kuluvalla kaudella vahvoja näyttöjä osaamisestaan.

Iowa Wildin riveissä pelaava 23-vuotias Kähkönen on seitsemän ottelun voittoputkessa ja torjunut kaudella jo viisi nollapeliä. Kähkönen johtaa sekä AHL:n voitto- että nollapelitilastoa.

Kolmatta kauttaan AHL:ssä pelaava Janne Kuokkanen on ainoa suomalaispelaaja, joka yltää pistepörssissä 20 parhaan joukkoon.42 pistettä kerännyt Kuokkanen on rikkonut jo tässä vaiheessa kautta aiemman piste-ennätyksensä AHL:ssä. Hän on myös joukkueensa paras pistemies.

Suomalaisten parhaan maalintekijän tittelissä on kiinni Eeli Tolvanen. Puolustajista paras pistemies on ollut Olli Juolevi. Janne Kuokkasen seurakaveriksi kesken kauden vaihtanut Oliwer Kaski on ollut uudessa seurassaan mainiossa pistevireessä.

Tehopörssissä Providence Bruinsin puolustaja Urho Vaakanaisen lukema +16 on suomalaispelaajien vertailun kärki. 21-vuotias puolustaja on valittu tällä kaudella ainoana suomalaispelaajana AHL:n viikon pelaajaksi. Vaakanaisen näytöt riittivät titteliin marraskuun kolmannella viikolla.
 

Olet nyt

Lisää uutisia ulkomailta