perjantai, 22 maaliskuu 2013 18:36

Uusi Junioriliiga-ohjelmasarja starttaa - Mukana myös jääkiekko!

Kirjoittanut Leijonat.fi toimitus

Junioriliiga on laaja-alaisin koskaan toteutettu junioriurheilun yhteistyöprojekti Suomessa. Maaliskuun 23. päivä MTV3-kanavalla alkava sarja välittää kilpailu- ja turnaustapahtumien tunnelmia ja tiukkoja pelitilanteita sekä tietoa urheilijaksi kasvusta.

Jokainen 12 jaksosta (23.2.–8.6.) sisältää yhden lajin ottelu- tai kilpailukoosteita urheilutoimittaja Ville Klingan ja lajien asiantuntijoiden selostamina. Ohjelma tarjoaa lisäksi urheilijahaastatteluita, tunnelmia ja pelaajaesittelyitä sekä Kasva urheilijaksi -studion, jossa käsitellään asiantuntijoiden kanssa urheilijaksi kasvamisen teemoja kuten harjoittelumääriä, valmennusta, kustannuksia ja urheilijan polkua.

- Kasvu urheilijaksi on kiehtova ja monivaiheinen matka lapsuudesta aikuisuuteen. Junioriliiga tuo raikkaalla tavalla esiin junnu-urheilua ja urheilijaksi kasvamisen tärkeitä sisältöjä. Ohjelmasarjan avulla lasten ja nuorten urheilu saa ansaitsemaansa arvostusta ja näkyvyyttä, toteaa Valon lasten ja nuorten urheilun asiantuntija Jarkko Finni.

Junioriliigan toteuttavat ensimmäistä kertaa yhteistyössä MTV3, Valo (Valtakunnallisen Liikunta- ja Urheiluorganisaatio ry), Suomen Olympiakomitea, urheilun lajiliitot ja urheiluseurat. Ohjelmassa mukana olevien lajien määrä ja kirjo on vaikuttava: salibandy, koripallo, jääkiekko, hiihto, uinti, jalkapallo, karting, tennis, pesäpallo, yleisurheilu ja suunnistus.

- Junioriliiga on hieno tulos uudenlaisesta urheiluväen yhteistyöstä. Lisäksi on todella hienoa, että juniori-ikäisten urheilua televisioidaan näin korkeatasoisesti, sanoo Suomen Olympiakomitean Huippu-urheiluyksikön johtaja Mika Kojonkoski.

Junioriliigan televisiointi toteutetaan samalla tuotannollisella tasolla kuin maamme aikuisten sarjojen ottelut. HD-tason monikameratuotanto ja vikkelä editointi takaavat vauhdikkaan ja hyvin viihdyttävän ohjelmakonseptin. Sarjan teknisestä toteutuksesta vastaa Yellow Film & TV. Juontajina toimivat kokeneet ja suositut urheilutoimittajat Ville Klinga ja Taina Nyberg.
 
Alustavat Junioriliigan lähetysajat MTV3:lla (ohjelmamuutokset ovat mahdollisia)
23.03. salibandy
30.03. koripallo
06.04. maastohiihto
13.04. uinti
20.04. jääkiekko
04.05. jääkiekko
27.04. tennis
11.05. jalkapallo
18.05. karting
25.05. pesäpallo
01.06. yleisurheilu
08.06. suunnistus

Lähde:
Tiedote

Olet nyt