maanantai, 05 marraskuu 2018 12:06

Timo Jutila palaa Globeniin uudessa Kunnian päivä -dokumenttisarjassa

Kirjoittanut Toimitus
KUNNIOITUS
Timo Jutila, Curt Lindström ja Antero Mertaranta palaavat vuoden 1995 tunnelmiin Globenissa. Timo Jutila, Curt Lindström ja Antero Mertaranta palaavat vuoden 1995 tunnelmiin Globenissa. C More

Tammikuussa käynnistyvässä Kunnian päivä -ohjelmasarjassa kuusi suomalaista urheilijasuuruutta kertoo omin sanoin itse valitsemastaan uransa tähtihetkestä - autenttisilla tapahtumapaikoilla.

Sarja alkaa Lahdesta Iivo Niskasen 15 kilometrin MM-kultaa käsittelevällä jaksolla 3. tammikuuta C Moren suoratoistopalvelussa.

Kunnian päiväänsä kertaavat Niskasen lisäksi nyrkkeilyn maailmanmestari Eva Wahlström, Chicago Bullsin ykköskierroksen varaus Lauri Markkanen, painin tuore maailmanmestari Petra Olli, lumilautacrossin paralympiakultamitalisti Matti Suur-Hamari sekä jääkiekon maailmanmestari Timo Jutila.

Menestystarinoiden syntypaikoille urheilijat ja katsojat johdattaa Antero Mertaranta. Urheilijat ovat itse valinneet ohjelmaan uransa tärkeimmän hetken.

- Moni on kiitellyt tätä tehdessä, miten hienoa on ollut päästä rauhassa muistelemaan ja itse puhumaan urheiluelämän suurimmasta hetkestä. Käytännössä kaikki suomalaiset tuntevat kuusikon saavutukset, mutta ohjelmissa käsitellään myös tarinoita suurten hetkien taustalla: Mitä kaikkea on täytynyt tapahtua, jotta Kunnian päivä on saavutettu, kertoo ohjelman "matkaopas" Antero Mertaranta.

Jaksoissa kuullaan urheilijoiden läheisten, tärkeiden taustavaikuttajien sekä kilpakumppanien ajatuksia Kunnian päivän sankarista. Myös urheilijat itse puhuvat esimerkiksi perheensä ja valmentajasuhteensa merkityksestä: Millaisia uhrauksia ja kuinka mittavan määrän työtä menestys on vaatinut? Minkälaiset tapahtumat, lapsuudesta alkaen, ovat vieneet kohti menestystä?

C Moren ensiesitysten jälkeen Kunnian päivä nähdään loppuvuodesta 2019 myös MTV3-kanavalla.

Kunnian päivän jaksojen julkaisupäivät C Moressa 2019:
03.01. Iivo Niskanen: 15 kilometrin hiihdon MM-kulta kotikisoissa Lahdessa 2017
10.01. Lauri Markkanen: Ensimmäinen NBA-kotiottelu Chicago Bullsin pelipaidassa 2017
17.01. Petra Olli: Painin maailmanmestaruus 2018
24.01. Timo Jutila: Jääkiekon MM-finaali Globenissa 1995
31.01. Eva Wahlström: Debyyttiottelu nyrkkeilyn ammattilaiskehässä 2010
06.02. Matti Suur-Hamari: Paralympiakulta Etelä-Koreassa 2018

Lähde: Tiedote

Timo Jutilan maajoukkueuraa juhlitaan Tampereella 13.12.2018

Olet nyt