torstai, 08 helmikuu 2018 08:32

Vuoden urheilukirja 2017 on Kuolemanlaakso - "Kaunistelematta, tiiviisti ja hyvin viimeistellysti"

Kirjoittanut Toimitus

Urheilumuseon asettama valintaraati on nimennyt Vuoden urheilukirjaksi 2017 teoksen Kuolemanlaakso. Kirjan ovat tehneet Tommi Kovanen ja Jenny Rostain ja sen on kustantanut Bazar.

Valintaraati korostaa kirjan olevan loistavasti rajattu ja analyyttinen osaelämäkerta – tarina, joka kuvaa jääkiekkoilijan elämän ja itseymmärryksen rankkaa muutosta kaunistelematta, tiiviisti ja hyvin viimeistellysti.

Urheilumuseo valitsi nyt kolmannen kerran Vuoden urheilupostauksen. Valinta kohdistui Ilkka Herolan Facebook-päivitykseen, jossa hän oivaltavasti ja tehokkaasti kommentoi klikkijournalismia.

Valintaraati myönsi kunniakirjan ansiokkaasta ja pitkäaikaisesta työstä suomalaisen urheilukirjallisuuden parhaaksi Hufvudstadsbladetin pitkäaikaiselle urheilutoimittajalle Göran Wallénille.

Kunniamaininnan erinomaisista urheilukirjoistaan saivat myös Marko Kantomaan Ylpeydestä (Johnny Kniga) ja Annukka Koskelan Pesis – Opas jännittävän pelin seuraajalle ja harrastajalle (Kustannusosakeyhtiö Nemo)

Urheilumuseon nimeämään Vuoden urheilukirja -palkintoraatiin kuuluvat puheenjohtajana Esko Heikkinen sekä jäseninä Juha Kanerva, Kristiina Kekäläinen, Susanna Luikku ja Mika Wickström. Vuoden urheilukirja on nimetty vuodesta 1980 alkaen, ja kilpailun virallinen nimi on Helge Nygrénin palkinto. Nykyisen kiertopalkinnon on lahjoittanut nelinkertainen olympiavoittaja Lasse Virén.

Lähde: Tiedote

 

Olet nyt