keskiviikko, 21 joulukuu 2016 14:07

Kärppien juhlakirja ehdolla Vuoden urheilukirjaksi

Kirjoittanut Toimitus

Paavo Nurmen kirjoittama Kärpät - pohjoisen kiekkopeto on päässyt Vuoden urheilukirja -kilpailun finaaliin. Urheilumuseon nimeämä viisihenkinen raati on valinnut finaaliin kaikkiaan kahdeksan teosta.

Mistake Median kustantama Kärpät - pohjoisen kiekkopeto kertoo 70-vuotiaan jääkiekkoseuran, Oulun Kärppien tarinan kiehtovasti, objektiivisesti ja kattavasti. Yli 440-sivuinen kirja kuvaa Kärppien vaiheita viiden aikakauden, 16 henkilökuvan ja yli 150 ainutlaatuisen valokuvan voimin.

Teoksessa kerrataan Jouko Lahden, Jorma Nykäsen ja Eero Tauriaisen perustaman seuran alkuvuodet, pureudutaan Kärppien 80-luvun kestomenestyksen taustoihin ja kuvataan konkurssiin johtaneita vaiheita. Kärppien uudelleenrakennusta ja nousua suomalaisen jääkiekon huipulle tarkastellaan yksityiskohtaisesti.

Kirjassa ääneen pääsevät voittajat ja häviäjät, sankarit ja sylkykupit sekä tähtipelaajat ja taustahenkilöt. Kari Jalosen, Jussi Jokisen, Lasse Kukkosen, Mika Pyörälän, Reijo Ruotsalaisen, Kai Suikkasen ja Jari Viuhkolan kaltaiten seuraikonien henkilökuvat vievät lukijan Raksilan hornankattilasta aina NHL:n unelmakentille.

Vuoden urheilukirjan valitsevat Esko Heikkinen (raadin puheenjohtaja), Kristiina Kekäläinen, Susanna Luikku, Juha Kanerva ja Mika Wickström. Voittaja valitaan helmikuussa 2017.

Kaikki ehdokkaat vuoden 2016 parhaaksi urheilukirjaksi:
Kalle - Suoraa puhetta (Kalle Palander, Timo Kangasluoma. Docendo)
Kärpät - Pohjoisen kiekkopeto (Paavo Nurmi. Mistake Media)
Makkabi - Helsingin juutalaisen urheiluseuran historia (Rony Smolar, Adiel Hirschovits. SKS)
Orienteerausta ja oijustusta - Suunnistuksen varhaisvaiheet Suomessa 1900-1945 (Kalle Rantala. Suomen Suunnistusliitto)
Pelimies (Atik Ismail. Minerva)
Puusuksia Suomesta (Timo Siukonen. Docendo)
Pyhä peli - Italian jalkapallon tarina (Esa Mäkijärvi. Arktinen Banaani)
The Next One (Kalle Veirto. Karisto)

Lähde:
Tiedote ja urheilumuseo.fi

• Lätkäkirja on hyvä viime hetken joululahja - Tästä kovia paketteja pukinkonttiin!

 

 

Olet nyt

Lisää mediauutisia