keskiviikko, 19 touko 2021 14:52

"Se isänmaallisuuden tunne, poikkeuksellinen yhteishenki ja tuki Suomen faneilta..." Näin Jussi Jokinen muistelee vuosiaan Leijonissa

Kirjoittanut
KUNNIOITUS

– On ollut aina erityistä tulla maajoukkueeseen NHL-kausien jälkeen. Se kunnia, kun saat laittaa Suomen maajoukkueen paidan päälle, se isänmaallisuuden tunne, poikkeuksellinen yhteishenki ja tuki Suomen faneilta, niin paikan päällä kuin kotisohvilta, on ollut mahtavaa päästä kokemaan, Jussi Jokinen kertoo keskiviikkona 19.5.2021 julkisuuteen toimittamallaan videolla.

– Ne hetket ja tunteet, mitkä olen saanut elää maajoukkuepaita päällä, ovat olleet minulle erittäin arvokkaita. En ole koskaan ottanut niitä itsestäänselvyytenä.

Jokinen edusti maajoukkueessa "kasikolmosten" ikäluokkaa.

– Mun ikäluokka oli erityinen. Joni Pitkänen, Mikko Koivu, Tuomo Ruutu, Kari Lehtonen, Topi Jaakola ja moni muu siitä ikäluokasta on tehnyt huikean uran ammattilaisena.

– Olen iloinen siitä, että olen kuulunut tuohon samaan ikäluokkaan ja saanut monen heistä kanssa kulkea Pohjola-leiriltä porras portaalta maajoukkueita eteenpäin. Samojen jätkien kanssa on voitettu yhdessä mitaleita olympialaisissa ja MM-kisoissa, Jokinen sanoo.

Jokinen pelasi A-maajoukkueessa Raimo Summasen, Erkka Westerlundin, Doug Sheddenin, Jukka Jalosen, Kari Jalosen ja Lauri Marjamäen valmennuksessa.

– Kiitos, että olette uskoneet minuun ja mahdollistaneet minun pikkupojan unelmien käymisen toteen. Kiitos kaikille joukkuekavereilleni sekä maajoukkueen staffille. Te olette aina saaneet Leijonat tuntumaan yhdeltä isolta perheeltä.

Oulun Kärpät ja Jussi Jokinen järjestivät 19.5.2021 tiedotustilaisuuden. Tallenne tilaisuudesta löytyy täältä.


"Torinon olympiajoukkue on paras arvokisajoukkue, missä olen saanut olla mukana", Jokinen kertoo. Hän oli joukkueen nuorin pelaaja. Kuva: Lehtikuva

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta