tiistai, 27 maaliskuu 2018 07:25

Jääkiekko pitää pintansa Suomen suosituimpana lajina – Naisleijonien suosio kasvaa kohisten

Kirjoittanut Toimitus
Olympialaisista pronssia voittanut Naisleijonat kiinnostaa suomalaisia vuosi vuodelta enemmän. Olympialaisista pronssia voittanut Naisleijonat kiinnostaa suomalaisia vuosi vuodelta enemmän.

Maaliskuussa julkistetun Sponsor Navigator -tutkimuksen mukaan jääkiekko on edelleen suomalaisten mielestä selkeästi kiinnostavin urheilulaji ennen yleisurheilua, hiihtoa ja ampumahiihtoa. Jääkiekko on ollut 13 kertaa toteutetun tutkimuksen historiassa ykkössijalla peräti 11 kertaa. 

Miesten ja nuorten jääkiekon ohella myös naiskiekko kiinnostaa vuosi vuodelta enemmän. Naisten jääkiekkomaajoukkue Naisleijonat nousi 6:ksi kiinnostavimmaksi maajoukkueeksi koko täysi-ikäisen väestön keskuudessa ohittaen mm. mäkihyppymaajoukkueen ja jalkapallon A-maajoukkueen.

Karjala-turnaus on edelleen kiinnostavin kotimainen urheilutapahtuma 18-44 -vuotiaiden miesten ja naisten segmenteissä ja Jääkiekon MM-kisat piti ykkössijansa kiinnostavimpana kansainvälisenä tapahtumana koko täysi-ikäisen väestön keskuudessa.

Vuosittaisessa urheilu- ja kulttuurimaailmaa syväluotaavassa tutkimuksessa haastateltiin 12.2.-27.2. välisenä aikana 2 114 vähintään 18 vuotta täyttäneitä suomalaisia nettipaneelin kautta. Otos vastaa iän, sukupuolen ja asuinalueiden osalta Suomen väestörakennetta.

Lähteet: Sponsor Insightin tiedote ja tutkimusraportti

 

Olet nyt

Lisää uutisia kotimaasta