lauantai, 02 lokakuu 2021 13:49

IIHF:n puheenjohtaja Tardif tervehti Jääkiekkoliiton liittovaltuustoa

Kirjoittanut

Jääkiekkoliiton liittovaltuusto on lauantaina koolla Vierumäellä työstämässä Suomi-kiekon strategiaa kausille 2022-26. Seminaaripäivä alkoi viikkoa aikaisemmin Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtajaksi valitun Luc Tardifin tervehdyksellä.

Tardif osallistui kokoukseen verkon kautta. Tuoreelle puheenjohtajalle verkkokohtaaminen oli ensimmäinen virallinen ”vierailu” IIHF:n jäsenliiton tapahtumassa.

Tardif kertoi liittovaltuustolle olevansa vilpittömän kiitollinen Suomen Jääkiekkoliiton tuelle hänen vaalikampanjassaan ja siitä, että suomalaiset kannustivat häntä ylipäänsä asettumaan ehdolle René Faselin seuraajaksi.

- On kunnia olla IIHF:n 14. puheenjohtaja.

Tardif on toiminut IIHF:n eri komiteoissa, hallitukseen hänet valittiin vuonna 2012. Ranskan Jääkiekkoliiton Kanadassa syntynyt Tardif perusti vuonna 2006. Puheenjohtajavalinnan vuoksi Tardif jää nyt pois Ranskan Jääkiekkoliiton toiminnasta ja fokukseen nousee kansainvälinen jääkiekko, jonka kehittämiseen Tardif haluaa panostaa.

- Vierumäki on tärkeä paikka koko kansainvälisen jääkiekon kehittämiselle, Tardif lähetti terveiset Vierumäellä koolla olevalle liittovaltuustolle.

Suomessa Tardif on vieraillut useamman kerran ja seuraava vierailu on mahdollisesti edessä jo ennen keväällä Tampereella ja Helsingissä pelattavia miesten MM-kisoja. Jos kalenterista löytyy rako, Tardif kertoi saapuvansa paikan päälle Helsingissä 11.-14. marraskuuta pelattavaan Karjala-turnaukseen.

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta