sunnuntai, 30 touko 2021 16:04

Pekka Virralle President's Trophy ja Mestarijoukkueen valmentajapalkinto: "Kyllä siellä varmaan iso taakka putosi"

Kirjoittanut
KUNNIOITUS
Pekka Virta. Pekka Virta. Jussi Nukari / Lehtikuva

Valmentaja Pekka Virta voitti lauantaina kaksi Jääkiekkoliiton kausipalkintoa.

President's Trophyn (Kunniapuheenjohtaja Kai Hietarinnan lahjoittama erikoispalkinto) ja Mestarijoukkueen valmentajapalkinnon voittajat julkistettiin lauantaina 29.5.2021 MTV3-kanavan Jääkiekkokauden parhaat! -lähetyksessä.

Virta valmensi Rauman Lukon Suomen mestariksi lähes kuuden vuosikymmenen tauon jälkeen. Raumalaisille pitkän odotuksen päättyminen oli helpottava kokemus.

– Kyllä siellä varmaan iso taakka putosi. Siitä oli niin paljon puhuttu matkan varrella. Sen aisti sen valtavan paineen ja pienen ivankin, mikä Suomen kiekkokartalla Lukkoa kohtaan oli asetettu, Virta kertoi Jääkiekkokauden parhaat! -lähetyksessä.

– Mestaruuden ratkettua mieleeni jäi, että moni raumalainen käytti sanaa "kiitos". Mestaruus oli sillä tavalla varmaan helpotus.

Jääkiekkokauden parhaat! -lähetyksessä Virtaa haastatteli valmentajakollega Karri Kivi. Kivi kysyi, miten Virta, 52, on jaksanut vuodesta toiseen liigavalmentajan kuluttavaksi tiedetyn ammatin.

– Tämä on se asia, mitä tykkään tehdä elämässä, Virta sanoi.
– Energia tulee niistä nuorista miehistä, jotka pyrkivät eteenpäin. Yhteistyötä tehdään intohimolla, huumori kukkii ja tiimeistä löytyy lahjakkuutta. Sitä pyritään hiomaan vielä paremmaksi ja rohkaisemaan ihmisiä antamaan panostaan. Se kaikki on kiehtovaa näin vanhemmalla iällä. Kun asioita saadaan parempaan suuntaan, sitähän vain nuorenee koko ajan, Virta sanoi.

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta