keskiviikko, 26 touko 2021 07:15

Jääkiekkoliitto kolmen muun lajiliiton kanssa osakkaaksi Vierumäki Sports Oy:öön - tuotoilla halutaan varmistaa suomalaisen urheilun toimintaedellytyksiä

Kirjoittanut Toimitus
Kuva lajiliittojen allekirjoitustilaisuudesta 25.5.2021. Kuva lajiliittojen allekirjoitustilaisuudesta 25.5.2021. Vierumäki

Keele Oy on myynyt Vierumäki Sports Oy:n osinkoihin oikeuttavasta B-sarjasta osakkeet neljälle huippu-urheilun lajiliitolle: Jääkiekkoliitolle, Cheerleadingliitolle, Taitoluisteluliitolle ja Voimisteluliitolle. Vierumäki Sports Oy:n liiketoiminta tukee Suomen Urheiluopiston perustehtävän toteuttamista ja yhtiön osaomistuksen myötä pääosa alueen tulevasta taloudellisesta menestyksestä tulee palautumaan osinkoina näille Vierumäen painopistelajien liitoille.

Vierumäki on uusinut lajiliittojen sopimukset ja tänään allekirjoitettiin kauppakirjat Vierumäki Sports Oy:n B-sarjan osakkeista painopistelajien liittojen kanssa. Vierumäki-yhtiöiden omistajataho Keele Oy haluaa omistusjärjestelyn avulla osaltaan tukea ja varmistaa suomalaisen liikunnan ja urheilun tulevaisuuden toimintaedellytyksiä.

- Tänään allekirjoitetut kauppakirjat ovat keskeinen osa Vierumäen taloudellista missiota. Lähtiessäni pelastamaan Vierumäkeä minulle oli selvää, että Vierumäen taloudellista hyötyä pitää saada palautettua tukemaan suomalaista urheilua. Nyt tämä on mahdollista ja olen siitä erittäin iloinen, toteaa Keele Oy:n omistaja Mika Anttonen.

Vierumäen uudessa strategiassa toiminnan painopisteiksi on nostettu koulutus-, urheilu- ja liikuntapalvelut, jotka tuottaa Suomen Urheiluopisto. Tavoitteena on olla valituilla alueilla Suomen johtava ja kansainvälisesti uskottava toimija. Kesäkuussa 2020 toimintansa aloittanut Vierumäki Sports Oy tukee tämän perustehtävän toteuttamista vastaten alueen majoitus- ja ravitsemusliiketoiminnasta sekä kokonaisuudessaan Vierumäki-yhtiöiden markkinoinnista, myynnistä ja asiakaspalvelusta.

- Uusi strategiamme ja myös arvomme tukevat tuloksen palauttamista osinkoina suomalaiselle urheilulle. Lisäksi koulutuksen ja huippu-urheilun kautta skaalautuu tuotteita ja lisäarvoa myös urheilun harrastajille ja vapaa-ajan liikkujille. Haluamme alueen kehittämisellä ja investoinneilla edistää liikunnallisen elämäntavan toteutumista kaikkien suomalaisten keskuudessa, linjaa Vierumäki-yhtiöiden toimitusjohtaja Peter Gabrielsson.

- Olemme sitoutuneet kehittämään yhdessä Vierumäkeä ja olemaan mukana matkalla huipulle. Olemme iloisia, että meillä on mahdollisuus päästä nauttimaan tulevaisuudessa myös yhteistyömme taloudellisista hedelmistä, toteavat lajiliittojen edustajat yhteen ääneen.

Lue lisää Vierumäellä tehtävistä investoinneista ja uudistuksista Vierumäen verkkosivuilta.

Lähde: Vierumäki Sports Oy:n tiedote

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta