perjantai, 23 huhtikuu 2021 13:00

Uusi älykamerajärjestelmä mahdollistaa osaamisen kehittämisen laajalla rintamalla – Vaikutuksia myös pelin turvallisuuteen

Kirjoittanut
Uusi älykamerajärjestelmä mahdollistaa osaamisen kehittämisen laajalla rintamalla – Vaikutuksia myös pelin turvallisuuteen Sportway

Kaudella 2021-22 70 hallissa käyttöön tuleva älykamerajärjestelmä mahdollistaa stiimauksen lisäksi pelaajien, valmennuksen, valmennusosaamisen, kurinpidon ja tiedonkeruun kehittämisen laajalla rintamalla, kun teknologia saadaan levitettyä jäähalleihin mahdollisemman kattavasti.

- Järjestelmän kautta saamme peleistä ja tulevaisuudessa myös harjoituksista dataa pelaajien ja joukkueiden käyttöön, mikä mahdollistaa nykyaikaisen, dataan pohjautuvan valmennuksen ja mahdollisuuden lisätä merkittävästi eri toimijoiden osaamista, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen sanoo.

Tällä hetkellä videoita hyödynnetään valmennuksessa ja pelaajien kehityksessä lähinnä ammattilais- ja puoliammattilaissarjoissa joukkueiden omista lähtökohdista käsin. Kun järjestelmät ovat jonain päivänä laajasti käytössä hyödyttävät ne täysin uudella tavalla sekä yksittäisiä pelaajia, tuomareita ja joukkueita että koko lajin kehitystyötä ja koulutusta.

Esimerkiksi harjoitustapahtumien tallentaminen mahdollistaa toiminnan vaikuttavuuden ja laadun arvioinnin täysin uudella tavalla, kun harjoituksista saadaan videoiden ja valmennustyökalujen avulla tarkkaa tietoa.

Yhtä lailla järjestelmän uskotaan lisäävän pelaamisen turvallisuutta. Aikaisempaa suurempi määrä pelejä saadaan jatkossa kuvatuksi ja perinteisen kameran sijaan älykameran kuva kattaa koko jääalueen, eikä vain aluetta, jossa peli kulloinkin on.

Pelaamisen ja harjoittelun kuvaamisen kautta pystytään entistä paremmin opettamaan ja keräämään materiaalia, joka edistää turvallista pelitapaa ja puuttumaan toimintatapoihin, jotka vähentävät turvallisuutta peleissä ja harjoituksissa.

Kamerajärjestelmällä uskotaan olevan vaikutusta myös jääkiekon hiilijalanjäljen pienentämiseen. Kun pelit tulevat katsottavaksi verkossa myös juniorisarjoista, vanhempien matkustaminen paikkakunnalta toiselle oman juniorin pelien perässä vähenee.


Lue lisää:
Jääkiekkoliitto mukaan AI-striimaukseen – 70 kaukalon kattoon älykamerat kauden 2021–22 alkuun mennessä

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta