perjantai, 23 huhtikuu 2021 13:00

Jääkiekkoliitto mukaan AI-striimaukseen – 70 kaukalon kattoon älykamerat kauden 2021–22 alkuun mennessä

Kirjoittanut
Jääkiekkoliitto mukaan AI-striimaukseen – 70 kaukalon kattoon älykamerat kauden 2021–22 alkuun mennessä Sportway

Jääkiekkoliitto on sopinut yhteistyöstä ruotsalaisen Sportwayn kanssa ja älyteknologiaan perustuvan kamerajärjestelmän käyttöönotosta kaudella 2021–22. Sopimuksen alkuvaiheessa kamerajärjestelmä asennetaan 70 kaukaloon ympäri Suomen.

Kaukalot valitaan siten, että ensi kauden alusta alkaen Naisten Liiga, U20 SM, U18 SM, U16 SM, Suomi-sarja ja U20 Mestis kuvataan automaattikameroilla. Näiden sarjojen lisäksi älykameroilla kuvataan myös muut älykameroin varustetuissa halleissa pelattavat Jääkiekkoliiton alaiset sarjaottelut, pois lukien miesten Mestis-ottelut. Kotikatsomoissa älykameroilla kuvattuja otteluita voi jatkossa seurata osoitteessa leijonat.tv.

- Striimaus sinänsä ei ole uutta, mutta nyt se tehdään ilman kuvaajia. Haluamme tuoda mahdollisemman paljon jääkiekkoa katsottavaksi yhteen ja samaan paikkaan. 70 hallista lähdetään liikkeelle, jatkossa järjestelmän toivotaan kattavan valtaosan maamme jäähalleista ja kaukaloista, Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen kertoo.

Jääkiekkoliitto keskustelee parhaillaan Sportwayn kanssa muiden seurojen ja hallien mahdollisuudesta liittyä oma-aloitteisesti osaksi striiming-kokonaisuutta. Seuroja tiedotetaan asiasta heti, kun keskustelut on saatu päätökseen.

Kumppaniksi valitulla Sportwaylla on osaamista ja näyttöä vastaavista projekteista. Järjestelmä on käytössä Norjassa ja Ruotsissa, jossa kamerajärjestelmä kattaa jo valtaosan Ruotsin jäähalleista. Suomessa Sportwayn järjestelmää pilotoitiin kuluneella kaudella viidessä hallissa.

Sportway on sitoutunut kehittämään paitsi striimausta, myös kamerajärjestelmän taustalta löytyviä videovalmennuksen työkaluja, jotka tuovat palvelulle varsinaisen lisäarvon pelaajien, joukkueiden ja koko suomalaisen jääkiekon näkökulmasta.


Lue lisää:
Älykamerajärjestelmä mahdollistaa osaamisen kehittämisen laajalla rintamalla - vaikutuksia myös pelin turvallisuuteen

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta