torstai, 14 marraskuu 2019 14:59

Seuratoimija Maarit Kempas Juniori-Jokipojista: "On hienoa seurata poikien kasvavan pelien mukana"

Kirjoittanut Sari Luhanka
Maarit Kempaksen ohella myös muu perhe on aktiivisesti mukana jääkiekossa. Maarit Kempaksen ohella myös muu perhe on aktiivisesti mukana jääkiekossa. Sari Luhanka

Savo-Karjalan alueen Juniori-Jokipojat palkitsi vuoden 2019 tekijänä jo kahdeksatta vuotta joukkueenjohtajanaja jojo-kouluttajana toimivan Maarit Kempaksen.

Maaritin molemmat pojat pelaavat jääkiekkoa ja sitä kautta Maaritkin lähti mukaan.

Koko Kempaksen perhe on mukana seuratoiminnassa, myös hänen miehensä on toiminut joukkueenjohtajana, huoltajana ja valmentajana Jokipojissa. Maarit toimii nyt C-junioreiden joukkueenjohtajana, jossa hänen nuorempi poikansa pelaa. Vanhempi poika pelaa jo A-junioreissa.

- Näiden poikien takiahan tässä mukana ollaan, Maarit kertoo.

- On upeaa, että voi olla sekä omien että näiden muiden poikien mukana elämässä jääkiekkoelämää. Meneehän tähän aikaa, mutta voisi sen menevän ajan käyttää paljon huonomminkin.

- Antoisinta tässä on seurata sitä tunteiden kirjoa, mitä jääkiekossa ja joukkueurheilussa voidaan opetella. Vanhemmathan haluavat parasta lapsilleen ja usein käy niin, että tulee siloiteltua lasten ja nuorten polkua. Jossain vaiheessa niitä pettymyksiä kuitenkin kaikille tulee vastaan ja joukkueurheilussa on onneksi paljon turvallisia aikuisia vierellä neuvomassa, miten niihin pitää suhtautua ja miten toimia. On hienoa nähdä nuorten kasvavan.

Maarit nauttii roolistaan ja aikoo jatkaa mukana seuratoiminnassa.

Maarit Kempas ja muut Savo-Karjalan, Etelän, Hämeen, Keskimaan, Kymi-Saimaan ja Länsirannikon Vuoden Tekijät saivat tunnustuksen seuratyöstä lauantaina 9.11. Karjala-turnauksen yhteydessä Helsingissä järjestetyssä tilaisuudessa. 


Marraskuussa suomalainen urheiluyhteisö kiittää ja nostaa yhteisvoimin esiin seuratoimijoita, vapaaehtoisia ja seuran arjessa mukana olevia ihmisiä – juuri niitä, jotka tekevät päivästä toiseen parhaansa mahdollistaakseen seuran arjen ja toiminnan. #Kiitosseuratoimija-tunnisteella jaetuista julkisista postauksista  Suomen Olympiakomitea ja OP valitsevat vuoden vapaaehtoisen seuratoimijan. Vuoden vapaaehtoinen seuratoimija palkitaan vapaaehtoisten päivänä 5.12. ja hän saa seuralleen 3000 euron stipendin.

Marraskuun teemakuukausi on osa syksyn käynnissä ollutta #seurasydän-kampanjaa, jonka tarkoituksena on innostaa seuroissa toimivia ihmisiä levittämään seurassa vallitsevia yhteisöllisyyden arvoja ympärilleen niin sosiaalisessa mediassa kuin omassa toiminnassaan.

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta