perjantai, 15 marraskuu 2019 14:10

KooKoon leidit: Hyvällä yhteishengellä tarjoilut peleihin jo 70-luvulta lähtien

Kirjoittanut Sari Luhanka
KooKoon leidit pääsivät muide Vuoden Tekijät -palkittujen kanssa nauttimaan muiden järjestämistä tarjoiluista, tällä kertaa Karjala-turnauksessa. KooKoon leidit pääsivät muide Vuoden Tekijät -palkittujen kanssa nauttimaan muiden järjestämistä tarjoiluista, tällä kertaa Karjala-turnauksessa. Sari Luhanka

Kun seuratoiminnan Vuoden Tekijät saivat lauantaina 9.11. palkintonsa Helsingissä, yksi Kymi-Saimaan alueen palkituista tahoista vuonna 2019 on KooKoon leidit.

 

Kioskitoiminnasta viimeiset 10 vuotta vastannut Kaija Tamminen on ollut mukana järjestämässä tarjoiluja KooKoon jääkiekkopeleihin jo vuodesta 1977 lähtien, jolloin hänen nuorin poikansa lähti mukaan junioritoimintaan. Tuolloin ei Kouvolassa ollut vielä edes jäähallia. Makkaraa, lihapiirakoita, kahvia ja karkkeja myytiinkin ensin avojäällä.

- Olen jo 42 vuotta ollut mukana toiminnassa, Kaija kertoo. Siellä oli kiva porukka ja hyvä yhteishenki. Ensin siellä avojäällä myytiin makkaraa, sitten Sarkolassa. Kun jäähalli valmistui vuonna -82 olivat tilatkin jo niin mukavat, että sinne jäi mielellään jatkamaan. Nythän on kaikki muuttunut, meillä on keittiö ja paljon eri myyntipisteitä. Enää en keittiöstä ehdi pelejä katsomaan. Oma poikakin on nyt jo 52-vuotias, mutta pelaa vielä Muki-tiimissä.

- Parasta tässä on nämä hienot kaverit ja tämä työyhteistö. Nyt eläkkeelläkin tämä on hieno henkireikä ja hyvä harrastus. Pari, kolme kertaa viikossa ollaan yhdessä, Kaija jatkaa.

Myös muut palkitut leidit ovat jo pitkään olleet toiminnassa mukana. Sinikka Soilille tulee tänä syksynä 30 vuotta täyteen, samoin Pirjo Inhilälle. Myös Riitta-Liisa Kaipiainen on ollut jo 20 vuotta mukana.

Kaikki toteavat yhteen ääneen hienon porukan ja hyvän yhteishengen pitävän heidät tiiviistä jäähallilla jatkossakin.

KooKoon leidit saivat työstään seuratoiminassa tunnustuksen lauantaina 9.11. Helsingissä järjestetyssä Etelän, Hämeen, Keskimaan, Kymi-Saimaan, Länsirannikon ja Savo-Karjalan yhteisessä Vuoden Tekijät -tilaisuudessa.


Marraskuussa suomalainen urheiluyhteisö kiittää ja nostaa yhteisvoimin esiin seuratoimijoita, vapaaehtoisia ja seuran arjessa mukana olevia ihmisiä – juuri niitä, jotka tekevät päivästä toiseen parhaansa mahdollistaakseen seuran arjen ja toiminnan. #Kiitosseuratoimija-tunnisteella jaetuista julkisista postauksista  Suomen Olympiakomitea ja OP valitsevat vuoden vapaaehtoisen seuratoimijan. Vuoden vapaaehtoinen seuratoimija palkitaan vapaaehtoisten päivänä 5.12. ja hän saa seuralleen 3000 euron stipendin.

Marraskuun teemakuukausi on osa syksyn käynnissä ollutta #seurasydän-kampanjaa, jonka tarkoituksena on innostaa seuroissa toimivia ihmisiä levittämään seurassa vallitsevia yhteisöllisyyden arvoja ympärilleen niin sosiaalisessa mediassa kuin omassa toiminnassaan.

Olet nyt

Lisää uutisia liiton toimistolta