tiistai, 09 lokakuu 2018 14:16

Perjantai 9.11. on Suomi-kiekkopäivä – Karjala-turnauksen välipäivänä tapahtuu kaukalossa ja sen ulkopuolella

Kirjoittanut Toimitus

Karjala-turnauksen viettäessä perjantaina 9.11. välipäivää, Hartwall Arenassa tapahtuu niin kaukalossa kuin sen ulkopuolella. Suomi-kiekkopäiväksi nimetyn hyväntekeväisyystapahtuman aikana kiekkofanit pääsevät tapaamaan Karjala-turnauksessa pelaavia Leijonia. Ohjelmassa on myös Leijona-legendojen ja Pietarinkadun Oilersin tähdittämä legenda-ottelu. Ilta huipentuu Suomen Cupin finaaliin, jossa pelaavat Ketterä ja KeuPa HT. Hyväntekeväisyystapahtuma on osa Suomen Jääkiekkoliiton ja suomalaisen jääkiekon 90-vuotisjuhlakautta ja tapahtumaan on ilmainen sisäänpääsy Ticketmasterin verkkopalvelusta tulostetulla lipulla.

Yleisölle Arenan ovet avautuvat klo 15.30, jolloin halukkailla on mahdollisuus itselleen aarteita Leijonien varastomyynnistä. Myynnissä on maajoukkueiden vanhoja game worn -pelipaitoja, varusteita ja Leijonien fanituotteita. Karjala-turnauksen aikana halutuimpia pelipaitoja pääsee huutamaan myös Huuto.netin kautta. Myynnistä kertyneet varat ohjataan Finkey Foundation -hyväntekeväisyysrahaston* kautta vähävaraisten lasten jääkiekkoharrastamisen tukemiseen. Karjala-turnauksessa pelaavat Leijona-pelaajat ovat fanien tavattavissa klo 16.30-17.

Klo 17 tapahtumat siirtyvät Arenan jäälle. Ensin ohjelmassa on Jääkiekkomuseon uusien Jääkiekkoleijonien aateloinnit: viisi pelaajaa, yksi erotuomari ja kaksi pitkän elämäntyön jääkiekossa tehnyttä vaikuttajaa saavat nimensä Tampereella museokeskus Vapriikissa sijaitsevan Hockey Hall of Fame Finlandin kunniaseinälle.

Aatelointien jälkeen alkaa Legendojen ja Pietarinkadun Oilersin välinen ottelu, jossa jäällä nähdään tukku kovia nimiä. Legendojen joukkue on rakennettu Karjala-turnauksessa lauantaina ennen Suomi-Tshekki -ottelua kunnioitettavan Kimmo Timosen ympärille. Timosen ohella joukkueessa pelaavat mm. Saku Koivu, Ville Peltonen, Jere Lehtinen, Reijo Ruotsalainen, Mika Strömberg, Ari Sulander ja Marko Jantunen. 30-vuotista historiaansa tänä vuonna juhlistavan Pietarinkadun Oilersin paidan päällensä pukevat mm. JVG:n Jare ja VilleGalle, Mikko Leppilampi, Arttu Lindeman, Jaakko Parkkali ja Ville Leino.

Legendoille ja aateloitaville Jääkiekkoleijonille on varattu Arenasta oma tila, jossa nämä pääsevät seuraamaan klo 19 käynnistyvää Suomen Cupin finaalia. Suomen Cupin herruudesta taistelevat tänä vuonna Imatran Ketterä ja KeuPa HT Keuruulta.

Perjantain 9.11. Suomi-kiekkopäivä on yleisölle ilmainen, mutta sisäänpääsy edellyttää lipun tulostamista Ticketmasterin verkkopalvelun kautta. Pääsylippuja on tarjolla ennalta rajattu määrä.

Suomi-kiekkopäivään voi osallistua myös Hartwall Arenan ulkopuolella: Jääkiekkoliitto kannustaa kaikkia jääkiekon ystäviä pukeutumaan oman suosikkijoukkueensa pelipaitaan – paidan voi pukea päällensä töihin, kouluun, treeneihin tai illanviettoon kavereiden kanssa. Ottamalla perjantaina kuva itsestään pelipaita päällä ja lataamalla kuva Instagramiin hastageillä #suomikiekkopäivä ja #pelipaitapäivä osallistuu Leijonien game worn -pelipaitojen arvontaan.

Suomi-kiekkopäivän ohjelma
15.30 Arenan ovet auki
15.30 Locker room sale alkaa katsomon 109 takana >>
16.30-17.00 Leijonat Meet&Greet -fanitapaaminen katsomon 109 takana >>
17.00-17.30 Jääkiekkoleijonien aatelointi >>
17.30-18.30 Leijona-legendat vs. Pietarinkadun Oilers - Katso nimilistat >>
19.00-21.30 Suomen Cup -finaali: Imatran Ketterä vs. KeuPa HT >>

2018 Karjala-turnauksen otteluohjelma

Torstai 8.11.
klo 18.30 RUS-FIN
Torstain CZE-SWE-ottelu pelataan Tshekissä, joukkueet matkustavat Suomeen perjantaina.

Lauantai 10.11.
klo 13.00 SWE-RUS
klo 17.00 Kimmo Timosen maajoukkuepaidan kunnioittamisseremoniat
klo 17.30 FIN-CZE

Sunnuntai 11.11.
klo 13.30 CZE-RUS
klo 17.30 FIN-SWE

Karjala-turnaus pelataan Hartwall Arenassa 8.-11. marraskuuta, pääsyliput turnaukseen myy Ticketmaster.


*Jääkiekkoliitto on perustanut vuonna 2018 uuden Finkey Foundation -hyväntekeväisyysrahaston. Rahastosta voidaan myöntää tukea vähävaraisten perheiden lasten jääkiekkoharrastuksen sekä nuorten ja naisten maajoukkuetoiminnan tukemiseen. Tukea voidaan myöntää myös jääkiekkotapahtumalle tai jääkiekkoseuralle. Rahaston varat kertyvät pääasiassa Jääkiekkoliiton järjestämistä hyväntekeväisyystapahtumista ja -kampanjoista. Rahaston alkupääomana on toiminut Olli Pulkkasen rahastossa ollut varallisuus.