perjantai, 14 syyskuu 2018 14:00

Kunnioitettujen maajoukkuepelaajien pelinumerot palaavat maajoukkueiden käyttöön

Kirjoittanut SJL viestintä
KUNNIOITUS

Vuoden lopussa kaksi uutta Leijona-legendaa nousee siihen harvalukuiseen joukkoon, jonka maajoukkueuraa kunnioitetaan Suomen Jääkiekkoliiton toimesta.

Kimmo Timosta kunnioitetaan lauantaina 10. marraskuuta klo 17 käynnistyvissä seremonioissa osana Karjala-turnausta, Timo Jutilan seremoniat ovat edessä Tampereen Hakametsässä torstaina 13.12. klo 18 alkaen ennen Suomen ja Tshekin välistä ottelua. Juhlallisuuksien jälkeen Timosen ja Jutilan pelipaidat päätyvät Hartwall Arenan kattoon Jari Kurrin, Raimo Helmisen,Saku Koivun, Jere Lehtisen, Ville Peltosen ja Teemu Selänteen rinnalle.

Tähän asti jäädytettyjen pelaajien pelinumerot ovat poistuneet kaikkien maajoukkueiden käytöstä, mutta jatkossa maajoukkueissa voidaan pelata myös pelinumeroilla, joiden kantajien uria on kunnioitettu.

Kunnioitettujen pelaajien aloitteesta heidän pelinumeroitaan kunnioitetaan jatkossa paitsi Hartwall Arenan kattoon ripustetuilla paidoilla, numero ja kunnioitetun pelaajan nimi löytyy myös kyseistä numeroa kantavista paidoista: Paitoihin brodeerataan merkit, joista käy ilmi kunnioitetun pelaajan nimi.

- Uskon, että näin voimme entistä hienommin siirtää historiaa myös uusien sukupolvien pelaajien tietoisuuteen. Jokainen normaalisti numeroa #26 käyttävä pelaaja voi valita, haluaako hän myös maajoukkueessa pelata tällä numerolla ja kantaa näin paidassaan nimeäni, kertoo A-maajoukkueen GM Jere Lehtinen, joka oman uransa aikana kantoi maajoukkueessa pelinumeroa #26.


Lue lisää: Kimmo Timoselle ja Timo Jutilalle kunnianosoitus Jääkiekkoliitolta