torstai, 07 syyskuu 2017 09:36

Tuula Puputista 2019 naisten MM-kisojen pääsihteeri ja tyttökiekon kehittäjä

Kirjoittanut Toimitus
Tuula Puputista 2019 naisten MM-kisojen pääsihteeri ja tyttökiekon kehittäjä Pasi Mennander

Tuula Puputti on valittu keväällä 2019 Suomessa pelattavien naisten jääkiekon MM-kisojen pääsihteeriksi.

Aiemmin tyttöjen, alle 18-vuotiaiden ja 20-vuotiaiden poikien MM-kotikisojen pääsihteerinä ja miesten 2012 ja 2013 MM-kotikisojen kisaorganisaatiossa toiminut Puputti aloittaa tehtävässään syyskuun aikana.

MM-kisavalmistelut käynnistyvät asteittain ja kaudella 2017-18 Puputin työajasta valtaosa kuluu tyttökiekon kehittämiseen. Tyttökiekon taitovalmentaja Saara Niemen siirryttyä kiinalaisen Kunlun Red Starin naisten joukkueen valmentajaksi Puputin vastuulle kuuluu pääsihteerin tehtävien ohella tyttökiekon edistäminen suomalaisessa seurakentässä. Puputti vastaa mm. GHD-tapahtumien kehittämisestä ja harrastajapohjan laajentamisesta yhdessä sivutoimisten tyttökiekkokouluttajien kanssa. Hän osallistuu lisäksi jääkiekon edustajana Olympiakomitean ja Suomen Valmentajat ry:n koordinoimaan palloilulajien Valmentaa kuin nainen -hankkeeseen, jonka tavoitteena on lisätä naisvalmentajien määrää ja heidän osaamistaan suomalaisessa palloilukentässä.

Tyttökiekon taitovalmentajan valmennuksellisia tehtäviä seurakentällä toteuttavat aluevalmentajat, seuroissa Jääkiekkoliiton tuella toimivat taitovalmentajat, sivutoimiset Tutor-valmentajat ja tyttökiekkokouluttajat.