sunnuntai, 26 syyskuu 2021 10:22

U20 SM: TPS-vahti Vuoriolle jälleen nollapeli – Kasper Halttunen Jokerien ratkaisijana

Kirjoittanut
TPS:n Emil Vuorio nollasi lauantaina Lukon. TPS:n Emil Vuorio nollasi lauantaina Lukon. Riku Laukkanen

U20 SM-sarjan lauantain kierroksella K-Espoo hankki syksyn ensimmäisen voittonsa. Myös TUTO nappasi ensimmäiset täydet pisteensä. TPS-maalivahti Emil Vuorio oli ohittamaton Lukkoa vastaan. Jokerien Kasper Halttunen oli ottelun hahmoja, kun joukkue nousi takaa-ajoasemasta voittoon SaiPaa vastaan.

HIFK haki vierasvoiton KOOVEEsta. HIFK teki maaleistaan kolme ylivoimapelissä. 18-vuotias Rasmus Ruusunen kokosi tilanteista pisteet 2+1. Laitahyökkääjä tuplasi alkukauden maalimääränsä neljännessä pelissään.

Ässien voittoputki venyi kuuteen otteluun kotivoitolla Kärpistä. Ässät karkasi ratkaisevasti toisen erän kolmella maalillaan kolmen ja puolin minuutin aikana. 17-vuotias Patrik Juhola teki maaleista kaksi ja kasvatti maalimääränsä jo seitsemään. Hän jakaa maalipörssin kärkipaikan. Puolustaja Valtteri Viirret kuului myös porilaisten tehomiehiin pistein 1+2.

TPS takoi Lukon verkkoon peräti kahdeksan maalia ja jätti raumalaiset tylysti nollille. Emil Vuorio tarvitsi toiseen peräkkäiseen nollapeliinsä vain 14 torjuntaa. Jimi Suomi oli vakuuttava kauden avauspelissään TPS-puolustuksessa keräämällä pisteet 1+2 ja merkkauttamalla tehotilastoon lukeman +5. Pakkipari Samuel Knazko kokosi pisteet 0+3 ja myös tehosaldon +5.

Jokerit palasi voittokantaan kaatamalla SaiPan voittomaalikilpailussa. Jokerit nousi ottelun viimeisellä viisiminuuttisella kolmen maalin takaa tasoihin ja onnistui kahdesti ilman maalivahtia pelatessaan. Kasper Halttunen kirjasi varsinaiselta peliajalta pisteet 2+1 ja ratkaisi voittomaalikilpailun ensimmäisenä laukojana. Mathias Hänninen oli myös mukana ottelun ratkaisuissa pistein 1+2. SaiPasta puolustaja Elmeri Laakso teki kaksi maalia.

Ilves otti kauden toisen voittonsa kukistamalla RoKin. Nikolai Hakala teki 3–2-voittomaalin päätöserässä alivoimalla. Hakala on joukkueensa paras maalintekijä ja pistemies saldolla 5+4. Topi Hänninen Ilves-maalilla torjui voittopelissään 35 kertaa.

K-Espoo avasi syksyn voittotilinsä JYPiä vastaan kauden kuudennessa ottelussaan. Kasper Maaranen teki espoolaisten 4–3-voittomaalin ajassa 56.31. Pyry Puolakka pelasi kauden avausottelunsa ja teki kaksi maalia.

KooKoo otti kolmannen voittonsa putkeen kaatamalla KalPan voittomaalikilpailussa. KooKoon Simo Heinonen oli ainoa onnistuja rankkareilla. Jesse Nurmi oli mukana KooKoon molemmissa maaleissa varsinaisella peliajalla pistein 1+1.

TUTO voitti ensimmäisen ottelunsa varsinaisilla peliajalla, kun Pelicans kaatui Turussa. Toisen polven kiekkoilija Rayen Petrovicky teki ottelun voittomaalin päätöserässä. Maali oli puolustajalle kauden ensimmäinen. Tuomas Aalto torjui voittopelissään 29 kiekkoa.

Tappara kaatoi kotonaan Jukurit. Jere Kivimäen 3–2-maali ajassa 55.23 jäi ottelun voittomaaliksi. Maali oli Kivimäelle kauden toinen.
 

Lauantain ottelut
11.30 KOOVEE HIFK 1–5  
12.00 Ässät Kärpät 5–1  
12.00 TPS Lukko 8–0  
12.30 SaiPa Jokerit 4–5 VL
15.00 Ilves RoKi 4–2  
15.15 K-Espoo JYP 4–3  
16.00 KooKoo KalPa 3–2 VL
18.00 TUTO Hockey Pelicans 3–1  
18.30 Tappara Jukurit 3–2  

 

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta