keskiviikko, 22 syyskuu 2021 14:18

U20 SM: Koponen ketjuineen takoo tehoja KalPalle

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
Elias Koponen Elias Koponen Jari Mäki-Kuutti

KalPan U20-joukkueen Elias Koponen sanoo vaativansa itseltään paljon tuloksentekoa – ja paljon on tulosta tullutkin SM-sarjassa. 19-vuotias hyökkääjä on neljän ottelun maali- ja pisteputkessa tehoin 4+4=8, ja koko hänen ketjunsa on ollut liekeissä.

Koponen painottaa, että hänen tehopisteensä juontavat juurensa hyvin yhteen pelaavaan ketjuun, joka on vallannut KalPan sisäisen pistepörssin kolme kärkisijaa. Jokaisella heistä on kahdeksan tehopistettä.

Andreas Okany on vahva sentteri, ja me Halosen Veikan kanssa on pyritty luomaan paikkoja. Lukko-pelissä napsui aika hyvin ja saatiin tehtyä maaleja, Koponen viittaa sunnuntaina pelattuun otteluun, jossa sarjan hallitseva mestari Lukko kaatui lukemin 4-1. KalPan ykkösketju teki ottelun kaikki maalit, eli Okany merkkautti tehot 2+2, Koponen ja Halonen 1+2.

– Lukko on hyvä porukka ja siihen otteluun valmistauduttiin hyvin, mutta muuten se oli yksi ottelu muiden joukossa. Tärkeä voitto kuitenkin, Koponen kuittaa kysymyksen siitä, tuntuiko erityisen makoisalta kaataa mestari.

Koponen ruotii tuovansa joukkueeseen kiekollista peliä; hyökkäyssuuntaan pelaamista ja maalipaikkoja.

– Pyrin järkevällä pelillä luomaan joukkueelle paikkoja. Toivon, että tällä kaudella kehityn pelaajana sekä ihmisenä, ja saan kropan sellaiseen kuntoon, että jossain vaiheessa saisin mahdollisuuden päästä kokeilemaan ylemmäskin. Mutta päätavoite on totta kai vahva kausi A-junnuissa.

Hänellä on aikaisemmin ollut ongelmia loukkaantumisien kanssa, joten ehjä kausi on myös toivelistalla.

– Haluan ihan yleisesti kehittyä pelaaja ja parantaa viime kaudesta, hän summaa.

Koponen toteaa tyytyväisenä, että joukkueen startti kauteen ”ei ole huono”, sillä viiteen ensimmäiseen otteluun on tullut neljä voittoa.

– Porukan sisällä on hyvä ja rehti kilpailu, ja se on hyvä tilanne joukkueen kannalta. Uusi koutsi (Petri Karjalainen) on saanut hitsattua porukan hyvin yhteen, ja joukkueen sisällä on hyvä meininki päivästä toiseen, hän kehuu.

KalPa tavoittelee tällä kaudella ensin paikkaa ylempään jatkosarjaan ja sen jälkeen mitalipelejä. 

– Meillä on hyvin luisteleva joukkue. Taistellaan hyvin joka pelissä, pystytään tekemään maaleja ja pyritään monipuoliseen pelaamiseen. Näillä vahvuuksilla on tavoitteena saada mahdollisimman paljon voittoja ja nousta mahdollisimman ylös sarjataulukossa, Koponen tiivistää.

Koponen muistelee olleensa seitsemän tai kahdeksan vuoden ikäinen, kun hän aloitti jääkiekon pelaamisen. Esimerkki löytyi läheltä, sillä oma isä oli jääkiekkoilija, ja naapurustossa oli samanikäisiä kavereita, joiden kanssa pelattiin pihapelejä.

– Pienestä lähtien tavoite on ollut se, että jääkiekosta saisi ammatin, ettei tarvitsisi hakea leipää millään muulla tavalla, Se olisi hienoa.

Mikä jääkiekossa sitten viehättää?

– Se on nopea ja monipuolinen peli. Tehdään maaleja, mutta jääkiekko on myös kontaktilaji. Jääkiekosta on tullut elämäntapa, sitä elää ja hengittää päivästä toiseen. Eipä elämään juuri paljon muuta mahdu, hän pohtii ennen kuin siirtyy koulukirjojen pariin. Ylioppilaskirjoitukset kun ovat tällä hetkellä ”sitä muuta”, mitä jääkiekon ohella elämään kuuluu.

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta