torstai, 16 syyskuu 2021 07:35

U20 SM: Tulokashyökkääjä Hämeenaho Ässäpakan valttikortti

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
U20 SM: Tulokashyökkääjä Hämeenaho Ässäpakan valttikortti Riku Laukkanen

Kolme ottelua ja sarjan maalipörssin jaettu kärkisija viidellä osumalla. Näin Ässien 16-vuotias hyökkääjä Lenni Hämeenaho on aloittanut kautensa U20 SM-sarjassa ja on hieman hämmentynyt kovista tehoistaan.

– En ihan tuollaista osannut odottaa. Sitä kyllä odotin, että pystyn pelaamaan hyvällä tasolla. Koko joukkueen peli lähti hyvin liikkeelle, niin on ollut helppo itsekin pelata hyvin, hän tuumii.
 
Hämeenaho oli viime kaudella hetken aikaa Ässien U20-joukkueen mukana ja pääsi kokeilemaan pelaamista yhden ottelun verran. Hän sanoo, että siitä oli selvästi apua tätä kautta varten, sillä hän osasi odottaa, mitä on tulossa. Tärkein kehityskohdekin kävi nopeasti selväksi.
 
– Fysiikka on suurin kehitettävä. Voimaa pitää saada lisää, että pystyy kamppailemaan paremmin isompiakin äijiä vastaan.
 
Sarjatulokas nimeää hyökkäyspelaamiseen sekä maalinteon vahvuudekseen, tosin hän sanoo saaneensa ketjussa muita enemmän maalipaikkoja ja päässyt siksi viimeistelemään enemmän kuin ketjukaverit.
 
Valtterin (Karnaranta) ja Kallen (Myllymaa) kanssa on hyvä pelata. He ovat molemmat olleet välillä liigajoukkueenkin mukana ja ovat taitavia. Kummallakin on hyvä peliäly, ja heidän kanssaan hyökkäyspeli kulkee, Hämeenaho kehuu ja jatkaa, että totta kai he yrittävät ketjuna hoitaa myös puolustuspään mahdollisimman hyvin.
 
– Yritetään, ettei omalla alueella tulisi mitään ongelmia, niin sitten päästään nopeasti hyökkäämään. Hyökkäyksessä voidaan kuitenkin pelata enemmän meidän vahvuuksilla.
 
Ässien tavoite on selviytyä ensin alkusarjasta 12 parhaan joukkueen SM-sarjaan ja siitä edelleen kahdeksan joukkueen pudotuspeleihin. Sitten puhutaankin jo mestaruuden tavoittelusta.
 
– Meillä on hyvä sekoitus nuoria ja vähän kokeneempia pelaajia ja hyvät maalivahdit. Maalinteko on onnistunut hyvin ensimmäisissä peleissä ja puolustuspeli on vähän parantunut viime kaudesta, Hämeenaho ruotii joukkuettaan.
 
Hämeenaho muistelee aloittaneensa jääkiekon pelaamisen 4-vuotiaana, ja siitä alkoi kiekkopolku, jonka hän toivoo johtavan ammattilaisuraan. Liigajoukkue on haaveissa U20-sarjan jälkeen ja sitten pelaaminen niin korkealla tasolla kuin vain rahkeet riittävät. Hän on kyllä valmis tekemään lujasti töitä toteuttaakseen unelmansa. Tämän hetken idolit löytyvät NHL:stä.
 
– Boston Bruinsin David Pastrnak ja New York Rangersin Artemi Panarin pelaa samalla puolella kuin minä. Tykkään katsoa videoilta heidän peliään ja ottaa heiltä vähän vinkkejä omaan pelaamiseen, hän kertoo.

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta