perjantai, 03 syyskuu 2021 14:32

U20 SM: Avauskamppailut ovella – Näin joukkueiden kävi viime kaudella

Kirjoittanut
HIFK ja Jokerit palaavat viikonloppuna U20 SM-sarjan peleihin pitkän tauon jälkeen. HIFK ja Jokerit palaavat viikonloppuna U20 SM-sarjan peleihin pitkän tauon jälkeen. Riku Laukkanen

U20 SM-alkusarja käynnistyy perjantaina kahdeksan ottelun kierroksella. Hallitseva Suomen mestari Lukko avaa kautensa kotonaan K-Espoota vastaan.

Lukko päätti pitkän odotuksensa, kun U20-joukkue vei Suomen mestaruuden 63 vuoden tauon jälkeen. Lukon kokoonpanossa jatkaa iso joukko viime kevään mestarijoukkueen pelaajia, ja joukkue kuuluu sarjan suosikkien joukkoon.

K-Espoo jäi viime syksyn alkusarjassa sijalle 15. Joukkueen kausi päättyi koronarajoitusten vuoksi jo 21. marraskuuta, eikä K-Espoo pelannut jatkosarjassa otteluakaan. Espooseen (Blues) U20-ikäluokan mestaruus on mennyt 2000-luvulla kahdesti ja joukkueet ovat kahmineet yhteensä 10 mitalia.

SaiPa pelaa JYPiä vastaan. SaiPa oli viime kaudella alkusarjan yhdeksäs ja selvitti tiensä pudotuspeleihin, joissa se voitti ensin JYPin, mutta taipui puolivälierissä Kärpille. Nyt JYPillä on siis revanssin paikka SaiPaa vastaan. JYP kirjasi alkusarjasta ja lohkopeleistä pistekeskiarvon 1,46.

RoKi pelaa kotonaan TPS:ää vastaan. Rovaniemeläiset nousivat kevätkauden jatkolohkoon Mestiksen alkusarjan voittajana, mutta 16 ottelusta tuli vain kolme voittoa. TPS puolestaan oli viime kauden kärkijoukkue pistekeskiarvolla 2,39. TPS pudotti puolivälierissä KalPan, mutta kausi päättyi tämän jälkeen kesken koronarajoitusten takia.

Ässät mittaa TUTOn vireen Isomäessä. Porilaisten alkusarjan kuudes tila ja koko kauden pistekeskiarvo 1,89 veivät joukkueen pudotuspeleihin, joissa KalPa pudotti joukkueen kuitenkin heti villi kortti –kierroksella. TUTO jäi alkusarjassa sijalle 16 ja koko kauden pistekeskiarvo jäi jatkolohkon jälkeen lukemaan 0,68.

Pelicans kohtaa kotonaan KalPan. Lahtelaiset kuuluivat viime kaudella sarjan kärkijoukkueisiin pistekeskiarvolla 1,89. Tie katkesi kuitenkin heti ratkaisupelien alla koronarajoitusten takia. KalPa pelasi nousujohteisen kauden: alkusarjan 14. sija ja jatkolohkon kolmospaikka toivat kuitenkin paikan pudotuspeleissä, joissa kuopiolaiset yllättivät Ässät. TPS:ää vastaan nousutaistelu ei kuitenkaan enää riittänyt.

HPK pelaa Hämeenlinnassa KooKoota vastaan. HPK:n viime kausi päättyi jatkolohkoon pistekeskiarvolla 1,20. KooKoo puolestaan oli alkusarjan sijalla 18 ja vaatimattomasti sujunut kausi päättyi pistekeskiarvoon 0,79.

HIFK ja Sport kohtaavat Helsingissä. HIFK viime kausi päättyi K-Espoon tapaan alkusarjaan jo marraskuussa. Sport petrasi hieman kevätkaudella vaatimattoman alkusarjan jälkeen, mutta keskiarvo 0,90 ei riittänyt pudotuspeleihin.

Jukurit isännöi Ilvestä. Mikkeliläiset pelasivat viime kaudella erinomaisen alkusarjan (ka. 2,00) ja selvittivät lohkonsa kakkosena paikan pudotuspeleihin. Puolivälierissä Jukurit haastoi Lukon ja hävisi ratkaisevan kolmannen ottelun Raumalla. Ilves jäi lohkovaiheessa ilman pudotuspelipaikkaa keskiarvolla 1,19.

* * *

Lauantaina kautensa aloittaa Jokerit, joka pelaa kotonaan Jukureita vastaan. Jokerien kausi oli muiden pääkaupunkiseudun joukkueiden tapaan vaikea ja pelit päättyivät jo marraskuussa. Joukkueen alkusarjan pistekeskiarvo 1,74 olisi riittänyt pudotuspeleihin.

KOOVEE pelaa viikonloppuna RoKia ja Kärppiä vastaan. KOOVEE nousi Mestiksen alkusarjan kakkospaikalta viime kevätkaudeksi SM-sarjaan, mutta jatkolohkossa 14 ottelua tuottivat vain neljä voittoa.

Kärpät saa lauantaina Raksilaan vieraakseen TPS:n. Viime kaudella Kärppien koko kauden pistekeskiarvo oli sarjan toiseksi paras (2,23) juuri TPS:n jälkeen. Kärpät voitti puolivälierissä SaiPan 2-0 ja eteni välierävaiheen peruunnuttua suoraan finaaliin Lukkoa vastaan. Ratkaisupeli Oulussa päättyi Lukon 2–1-voittoon.

* * *

Tappara aloittaa kautensa vasta 10. syyskuuta, kun se pelaa Turussa TUTOa vastaan. Kirvesrintojen viime kausi sujui alkusarjan osalta erinomaisesti (ka. 2,00) joukkue jatkoi lohkovaiheen jälkeen pudotuspeleihin. Puolivälierät peruuntuivat ja Tappara jatkoi suoraan välieriin Lukkoa vastaan. Lukko päätti tamperelaisten kauden kahdella maalin voitolla.

Viikonlopun ottelut


03.09.2021 Lappeenranta 17:00 SaiPa JYP
  Lappi Areena 17:40 RoKi TPS
  Pori 18:00 Ässät TUTO Hockey
  Rauma 18:30 Lukko K-Espoo
  Lahti 18:30 Pelicans KalPa
  Hämeenlinna 18:30 HPK KooKoo
  Töölö 2 19:00 HIFK Sport
  Mikkeli 19:00 Jukurit Ilves
04.09.2021 Lappi Areena 13:40 RoKi KOOVEE
  Töölö 2 14:00 HIFK KooKoo
  Arena 2 15:00 Jokerit Jukurit
  JKL kh 15:30 JYP TUTO Hockey
  Rauma 16:00 Lukko Sport
  Niirala 16:00 KalPa SaiPa
  Raksila 16:00 Kärpät TPS
  Lahti 16:30 Pelicans HPK
  Tapiola 2 17:45 K-Espoo Ilves
05.09.2021 Raksila 16:00 Kärpät KOOVEE

 

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta