torstai, 18 helmikuu 2021 08:12

Veeti Korkalainen ja U20 KooKoo ottavat päivän kerrallaan SM-jatkosarjassa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Veeti Korkalainen. Veeti Korkalainen. Riku Laukkanen

KooKoo on ollut talvikuukaudet reissumies U20 SM-sarjassa, ja muutenkin kausi on ollut haastava mutta myös opettanut iloitsemaan pienistä asioista.

Hyökkääjä Veeti Korkalainen muistelee koronapandemian sekoittaneen kuviot kauden toisena viikonloppuna, kun joukkue joutui todettujen tartuntojen takia karanteeniin pariksi viikoksi. Sitten kahden kuukauden kuluttua joulukuun alussa koko sarja jäi tauolle.

– Tauon jälkeen emme ole pelanneet ollenkaan kotipelejä, kun ne on kielletty Kymenlaaksossa. Mutta hyvä kun on saatu kuitenkin treenata, vaikka välillä hallille ei saanut mennä edes harjoittelemaan. Onhan tämä ollut haastavaa, mutta sitten osaa olla kiitollinen, kun pääsee kokoontumaan porukalla, Korkalainen tuumii.

Hän jatkaa, että epätietoisuus huomisesta on toki näkynyt niin omassa kuin koko joukkueen pelissä, kun ei ole oikein tiennyt mitä tapahtuu. Mutta nyt kevätkaudella otteet ovat parantuneet.

– Peleissä en välttämättä ole saanut itsestäni kaikkea irti, mutta aika lähelle olen päässyt. Kun pääsee harvoin pelaamaan, niin peli-into on pinnassa, ja se vähän paikkaa kateissa olevaa pelituntumaa, hän selittää.

KooKoon kanssa samassa SM-jatkosarjan lohkossa pelaavat Jukurit, Pelicans, SaiPa ja K-Espoo. Ellei mitään odottamatonta tapahdu, KooKoo saa tästä viikosta lähtien isännöidä SM-jatkosarjan otteluita loppukevään peleissä – tosin 18-vuotias Korkalainen voi olla mukana vain helmikuussa.

– Mitään varsinaisia tavoitteita loppukaudelle ei ole. Pitää olla omaehtoisessa karanteenissa kaksi viikkoa ennen ylioppilaskirjoituksia, eli helmikuu on aikaa pelata, hän hymähtää.

 

"Kun pääsee harvoin pelaamaan, niin peli-into on pinnassa, ja se vähän paikkaa kateissa olevaa pelituntumaa."

Korkalainen kertoo joukkueen ottavan päivän kerrallaan, koska asiat voivat edelleen muuttua hetkessä ja suunnitelmat mennä uusiksi. Hänestä on paras elää vain hetkessä ja nauttia aina, kun joukkue pääsee yhteen pelaamaan.

– Olen hyvin luisteleva pelaaja, ja sitä kautta tuon joukkueeseen energiaa. Pelikäsitys on hyvä ja pystyn löytämään kaverit, hän listaa vahvuuksiaan ja lisää, että suorittamiseen pitää kyllä saada enemmän tasaisuutta.

Korkalaisen lähiajan tavoite on pelata vielä niin monta ottelua kuin mahdollista tällä kaudella ja selviytyä kirjoituksista kunnialla. Mitä sen jälkeen, sitä hän ei ole vielä miettinyt.

– Mutta tietysti haluan kehittyä pelaajana. Kaivaa parhaat ominaisuuteni esiin ja olla niin hyvä pelaaja kuin vain voin olla, hän summaa.

- Veeti Korkalaisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Etsi sivustolta