keskiviikko, 10 helmikuu 2021 13:58

Otto Salin luutii nuoren HIFK:n takalinjoilla U20 SM-sarjassa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

HIFK:n pelit ovat olleet tauolla marraskuun lopulta lähtien koronarajoituksien takia, mutta kohta nuori ja nälkäinen joukkue pääsee taas jäälle ottamaan vastustajista mittaa. Samassa U20 SM-jatkosarjan lohkossa pelaavat TPS, Jokerit, HPK ja TUTO Hockey.

– Me lähdettiin voittamaan U20-mestaruutta, vaikka jengi onkin nuori. Jatkosarjassa tavoite on edelleen sama. Alkukaudesta oli vähän vaikeuksia, mutta jenginä on parannettu koko ajan, puolustaja Otto Salin kuvailee joukkueen tunnelmia.

Salin on joukkueensa lailla nuori, vasta 16-vuotias. Häntä ei kuitenkaan hirvittänyt lähteä pelaamaan U20-sarjaan, sillä hän on tottunut pelaamaan vanhempien ikäluokkien sarjoissa.

– Pari ensimmäistä peliä ehkä jännitti, mutta itseluottamus oli ihan tapissa. Niin että se siitä jännityksestä, hän virnuilee muistellessaan syksyn otteluita.

Salin sanoo tuovansa hyvää luistelua ja hyökkäyspään pelaamista joukkueeseen. Hetken mietittyään hän kuvailee panoksensa olevan ”hänen itsensä näköistä pelaamista”. Hän jatkaa, että kaudessa on tähän mennessä ollut hienointa se, että he ovat joukkueena kasvaneet koko ajan isommaksi ja paremmaksi.

– Muutaman pelin jälkeen ruvettiin pelaamaan paremmin yhteen. Kipe (päävalmentaja Kimmo Kuhta) antoi hyviä neuvoja, ja me alettiin voittaa otteluita, Salin mainitsee.

Salin kertoo ruotineensa valmentajan kanssa omaa pelaamistaan ja erityisesti sen kehityskohteita. Hänellä on ollut vaikeuksia puolustuspään pelaamisessa, ja siihen on nyt keskitytty, kun vastassa on kookkaampia ja vahvempia pelaajia.

– Puolustuspäässä pitää pelata fiksummin, ja siinä olen kehittynyt tällä kaudella tosi paljon, hän sanoo tyytyväisenä.

NHL-joukkue Dallas Starsin puolustuksen avainpelaajiin kuuluu Miro Heiskanen, jonka tekemisiä Salin seuraa tarkasti. Hän ottaa mielellään peliinsä vinkkejä Heiskasen otteista, varsinkin tämän erinomaisesta luistelusta, jota kehutaan kilvan ympäri NHL-karttaa.

– Sanoisin, että luistelu on yksi vahvuuksistani, ellei jopa isoin vahvuus, Salin tuumii.

U20 SM-sarjassa menestymisen lisäksi Salin haluaisi pukea Leijona-paidan päälleen U18 MM-kisoissa. Hän sanoi helmikuun ensimmäisellä viikolla pidettyä Pikkuleijonien jää- ja otteluleiriä isoksi näytön paikaksi.

– MM-kisoihin on tähdätty siitä asti, kun syksyllä tuli ensimmäinen kutsu U18-leirille. Se oli semmoinen herätyskello. Tajusin, että minulla on mahdollisuus päästä kisoihin, kun annan tarpeeksi hyvät näytöt.

- Otto Salinin pelaajakortti Leijonat.fi:ssä


Haastattelu tehtiin Vierumäellä 1.–4.2.2021 järjestetyn Pikkuleijonien leirin aikana. Artikelin yläosassa on kuvia leiriltä.

Etsi sivustolta