torstai, 01 lokakuu 2020 18:30

Niko Kautiainen kehuu SaiPan hyvää meininkiä U20 SM-sarjassa

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Hyökkääjä Niko Kautiainen. Hyökkääjä Niko Kautiainen. Riku Laukkanen

Niko Kautiainen sanoo tyytyväisenä, että tunnelmat SaiPan kopissa ovat tosi hyvät. Kaikessa on tekemisen meininki ja jokainen nauttii pelaamisesta. Ja miksei nauttisi, onhan SaiPa kärkipaikalla U20 SM-sarjassa.

– Päätettiin kauden alkaessa, että otetaan heti alusta asti hyvä meininki. Semmoinen tavoite asetettiin, että päästään kympin joukkoon ylempään loppusarjaan, hän kertoo.

Kautiaisen mielestä sarjasijoitus on seurausta joukkueen hyvästä menosta. Kaikki puhaltavat yhteen hiileen, ja asioita tehdään yhdessä. Sitä kautta peli on alkanut kulkea tosi hyvin. Kärpät puhaltaa sarjataulukossa niskaan, eikä se ole yllätys SaiPalle.

– Kärpät on aina ollut vahva, ihan sama missä ikäluokassa on pelattu. Kärpät on aina haaste, hän muistuttaa.

Kautiainen, 19, pelasi viime kaudella nuorten SM-liigassa 51 ottelua piste per ottelu –tahdilla, ja vauhti on jatkunut samanlaisena tällä kaudella, sillä hän on tehnyt viiteen ensimmäiseen otteluun tehot 4+3=7. Tähän kauteen oli helppo lähteä, kun rinnalla olivat Jere Maarnela ja Topias Mönkäre.

– Maarnelan kanssa pelattiin yli puoli kautta viime vuonna, ja Mönkäre oli siinä mukana muutaman pelin loppukaudesta. Tuttu kenttä, Kautiainen mainitsee.

Minkälaisen ketjun te muodostatte?

– Maarnela on nopea, näkee kentän hyvin ja pystyy tekemään maaleja. Mönkäre on kokonaisvaltainen sentteri ja pelaa molempiin suuntiin. Minä yritän luoda maalipaikkoja itselle ja toisille.

Kautiainen on tyytyväinen oman kautensa lähtökohtiin. Alla oli hyvin mennyt kausi, ja tämän kauden kentässä rinnalla oli hyviä, tuttuja kavereita. Hän ei lähtenyt katsomaan pistesarakkeita kovinkaan tarkkaan – pisteet kun tulevat, jos ovat tullakseen.

– Kunhan yrittää tarpeeksi ja tekee lujasti töitä, niin peli kulkee. Pisteet kyllä tulevat sitten aikanaan, hän tuumii.

Mutta aina voi tietysti kehittyä. Hän toivoo, että pystyy olemaan vielä kokonaisvaltaisempi pelaaja, hyvä pelaaja molempiin suuntiin sekä yksi joukkueen johtajista. Tulevaisuuden haaveissa on pelipaikka miesten SM-sarjassa.

– Miesten joukkueen treeneissä olen ollut, mutta en ole vielä päässyt pelaamaan. Treeneissä huomasi, että miesten porukassa on enemmän vauhtia ja vahvempia pelaajia. Mutta ero ei ole mikään kovin suuri.

Kautiainen pohtii, että fysiikkapuoleen pitää keskittyä. Voimaa täytyy saada lisää, jos haluaa, että paikka miesten joukkueessa aukeaa. Ja hän tietää, mistä sitä löytyy.

– Kuntosalille vaan, hän naurahtaa.

- Niko Kautiaisen pelaajakortti Leijonat.fi:ssä

Olet nyt

Etsi sivustolta