keskiviikko, 16 syyskuu 2020 14:47

Sami Päivärinta luottaa Lukon tasaisuuteen U20 SM-sarjassa – "Joka kenttä pystyy tuottamaan maaleja"

Kirjoittanut Varpu Sihvonen
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU

Tappioton Rauman Lukko johtaa U20 SM-sarjaa kahden pelatun viikonlopun jälkeen. Hyökkääjä Sami Päivärinnan mielestä kärkipaikka on joukkueen tasaisuuden ansiota.

– Meidän vahvuus on se, että meillä on tasavahvoja kenttiä ja jokaisella kova halu voittaa. Joka kenttä pystyy tuottamaan maaleja, Päivärinta selittää.

Joukkueen sisäinen pistepörssi vahvistaa Päivärinnan sanat. Hän on pörssin kärjessä tehoillaan 1+3=4, ja kolmeen tehopisteeseen on yltänyt viisi pelaajaa, kahteen pisteeseen kolme. Yli puolet joukkueen pelaajista on merkkauttanut vähintään yhden tehopisteen.

Lukon harjoituspelit menivät hyvin, joten joukkue lähti sarjaan luottavaisin mielin. Päivärinta sanoo tienneensä, että tosipeleissä he pystyvät haastamaan jokaisen ja pelaamaan voitosta joka ilta. Hän itse lähti kauteen taistelemaan paikasta joukkueessa, 17-vuotias tulokas kun on, ja kokemusta tältä tasolta oli vain muutaman pelin verran viime kaudelta.

– Pikkuhiljaa huomasin, että voin tavoitella paikkaa ylemmissä ketjuissa ja olla jopa ratkaiseva pelaaja. Kesällä treenasin hyvin ja harkkapelit onnistui. Siksi luotin siihen, että pystyn pelaamaan hyvin tällä kaudella, hän tuumii.

Nyt kun kausi on käynnissä, Päivärinta haluaa mennä eteenpäin pelaajana, ja tavoite on olla hyökkääjä, joka pystyy auttamaan joukkuettaan mahdollisimman paljon. Kun puhutaan kehityskohteista, hän mainitsee nuoren ikänsä. Sen takia hän on tehnyt tähän saakka melko vähän fysiikkaharjoittelua, joten voimaa pitää hankkia lisää. Myös hyökkäyspään pelaaminen vaatii kehittämistä.

– Vahvuuteni on se, että olen kahden suunnan hyökkääjä, joten pystyn auttamaan myös omassa päässä. Toivon myös olevani fiksu pelaaja, joka peliälyn kautta voi auttaa joukkuetta, hän ruotii.

Päivärinta ei muista milloin veti luistimet jalkaansa ensimmäisen kerran, mutta se on hyvin mielessä, että 6-vuotiaana hän sai vanhemmiltaan pitkään toivomansa luvan liittyä Someron Pallon joukkuetreeneihin mukaan. Ja sille jääkiekkopolulle hän jäi. Kuten todennäköisesti jokainen kiekkojunnu, hän alkoi haaveilla NHL:stä ja seuraa edelleen tarkasti taalakaukaloiden suomalaispelaajia. NHL:ssä on myös keskushyökkääjä, jonka kaltaiseksi hän haluaisi kehittyä.

Sidney Crosby. Tykkään hänen ratkaisuista. Hän on tosi fiksu pelaaja ja tekee ratkaisuja, joita ei välttämättä odoteta, vaikka hyökkäyspäässä. Kokonaisvaltainen pelaaja, Päivärinta luettelee ominaisuuksia, jotka toivoo tulevaisuudessa mainittavan oman nimensä yhteydessä.

Sami Päivärinnan pelaajakortti Leijonat.fi:ssä
Lukon U20-joukkueen joukkuekortti Leijonat.fi:ssä


Artikkelin yläosassa on kuvia alle 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen leiriotteluista, jotka pelattiin Vierumäellä 26. ja 27.7.2020.

Olet nyt

Lisää U20 SM-sarjan uutisia

Etsi sivustolta