maanantai, 22 helmikuu 2021 14:23

Lukon U18:n Jussi Kähkönen: "Toivottavasti pystyisimme pelaamaan täyden kauden ja päälle vielä pleijarit"

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
Lukon U18:n Jussi Kähkönen: "Toivottavasti pystyisimme  pelaamaan täyden kauden ja päälle vielä pleijarit" Pasi Mennander

Lukon U18 SM-sarjajoukkueessa ensimmäistä kauttaan pelaava Jussi Kähkönen kuuluu ikäluokkansa kärkipuolustajiin Suomessa. Valinta Pohjola-leirin All Starsiin poiki paikan myös U16-maajoukkueessa.

– Treenit ovat näin poikkeusaikanakin kulkeneet hyvin. Kausi lähti hieman vaisusti käyntiin, mutta paransimme sitten joukkueena esityksiämme. Kevätkaudella olemme pelanneet vasta neljä ottelua, Kähkönen tiivistää kauden tunnelmat tähän saakka.

Syksyn pelit käynnistyivät Kähkösen osalta oman ikäluokan, U16 SM-sarjan peleissä, mutta syyskuussa Kähkönen liittyi Lukon U18-joukkueen peliryhmään ja on pelannut tähän mennessä 24 ottelua pistein 2+11=13.

Peliin on tullut lisää fyysisyyttä ja vauhtia vanhemman ikäluokan peleihin siirryttäessä. Tammikuussa 16 vuotta täyttänyt Kähkönen nostaa ominaisuuksia, jotka ovat auttaneet häntä sopeutumisessa.

– Olen mennyt eteenpäin tällä kaudella peliälyssä ja luistelussa. Luisteluun on yritetty panostaa erityisesti alkulämmittelyissä, joihin olemme ottaneet mukaan nopeus- ja punttiharjoittelua.

* * *

Jääkiekko on ollut Kähköselle aina selkeä ykköslaji, vaikka neljän kauden ajan mukana kulki myös pesäpallo. Liikunnalliseen elämäntapaan on kuulunut aiemmin myös jalkapalloa, yleisurheilua ja painia.

– Pystyn hyödyntämään ominaisuuksiani parhaiten hyökkäyspelaamisessa. Viivapelaaminen, laukominen ja pelin avaaminen kuuluvat myös vahvuuksiini. Puolustuspelaamisen kehittämisessä riittää kuitenkin tekemistä. Olemme keskittyneet harjoituksissa 1 vs 1-tilanteisiin ja niiden parantamiseen sekä puolustajana sijoittumiseen, Kähkönen kertoo.

Sujuvalle hyökkäyspelaamiselle löytyy selitys. Vielä E-junioreissa Kähkönen pelasi hyökkääjän paikalla.

– Halusin itse koittaa pelaamista puolustajana. Pelipaikan vaihto oli enemmänkin oma valintani. Hyökkääjätaustasta on pientä etua joukkueen pitäessä kiekkoa, mutta joka pelissä niitä puolustuspään unohduksia tahtoo edelleen tulla.

* * *

Kähkönen oli vuosi sitten mukana ikäluokkansa parhaiden pelaajien kanssa Pohjola-leirillä. Hän oli ainoa Lukko-pelaaja, joka valittiin mukaan 102 pelaajan leiriryhmään.

– Kyllähän se etukäteen jännitti, että pääsenkö mukaan. Kokemus oli hieno, joskin raskas, kun ohjelmassa oli paljon erilaisia testejä ja pelejä. Pelatessa yritin keskittyä omaan pelaamiseen ja olla ajattelematta liikaa ulkopuolelta tulevaa tarkkailua.

Leiri oli onnistunut, ja päätöstilaisuus huipensi tapahtuman. Kähkönen valittiin leirin tähdistökentälliseen 36 puolustajan joukosta.

– Parasta kuitenkin oli, että leirillä pääsi koko ajan pelaamaan. Uusien kavereiden saaminen oli myös hieno juttu.

Leirin päätteeksi julkistettiin ensimmäinen 2005-syntyneiden maajoukkue-ehdokkaiden ryhmä, johon Kähkönen tuli valituksi. Elokuussa ehdokkaista tiivistettiin ensimmäinen U16-ikäluokan maajoukkue. Myös tässä joukkueessa Kähkönen oli mukana.

– Vähän kuitenkin harmitti, että emme päässeet Vierumäen leirillä pelaamaan muita maita varten, kuten normaalisti. Vauhti ja pelaamisen taso oli leirillä kyllä kovempi kuin mihin olin normaalisti tottunut, Kähkönen myöntää.

* * *

Raumanmeren peruskoulua käyvän Kähkösen ensi vuoden suunnitelmat ovat vielä hieman avoinna. Todennäköisesti hän pyrkii jatkamaan koulua lukiossa. Kevätkaudella ajatukset ovat kuitenkin jääkiekossa.

– Kauden tavoitteisiin kuuluu, että pystyisimme pelaaman täyden kauden ja keväällä päälle sitten vielä "pleijareita".

Jussi Kähkönen / lyhyet:

Kiekkouran hienoin maali?
– E-junnuissa olimme alkaneet pelata isolla kentällä, niin pääsin harjoituspelissä laukomaan maalin puolesta kentästä.

Paras pelaaja U18:ssa vastustajien riveistä?
Leevi Kinnunen, Kärpät

Lukon tuleva tähti?
Dominik Petr, joka tuli joulutauolla Tshekistä joukkueeseemme

Suosikkipelaaja maailmalta?
Erik Karlsson, San Jose Sharks

Suosikkipelaaja Suomesta?
Miro Heiskanen, Dallas Stars

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta