torstai, 18 helmikuu 2021 14:21

U18 SM: "Tärkeintä, että pääsemme pelaamaan" – JYP-kapteenilla riittää tavoitteita kevätkaudelle

Kirjoittanut
ERINOMAISUUDEN TAVOITTELU
U18 SM: "Tärkeintä, että pääsemme pelaamaan" – JYP-kapteenilla riittää tavoitteita kevätkaudelle Pasi Mennander

U18 SM-sarjan 10 joukkueesta seitsemän on päässyt aloittamaan kevätkautensa, mutta pääkaupunkiseudun joukkueiden paluu tositoimiin saa vielä odottaa. JYP pelasi tammikuussa kuusi ottelua. Jyväskyläläisten kapteeni Valtteri Aliranta on tyytyväinen joukkueen tilanteeseen helmikuun pelitauosta huolimatta.

– Olemme pystyneet haastamaan etukäteen kovempia joukkueita. Hienointa on kuitenkin ollut, että olemme päässeet pelaamaan kovia pelejä. Kaikilla joukkueilla ei samanlaista tilannetta ole ollut, Aliranta pohtii.

JYP otti syksyllä tavoitteekseen pääsyn 10 parhaan SM-sarjaan kevätkaudeksi. Välillä tavoite oli jäädä saavuttamatta, mutta loppusyksyn viiden ottelun voittoputki nosti joukkueen alkusarjan seitsemännelle sijalle.

17-vuotias Aliranta on ollut tyytyväinen toiseen kauteensa JYPin U18:n mukana. Viime kaudella hän pelasi U18:ssa täyden kauden, mutta tällä kaudella rooli on muuttunut.

– Olen pystynyt pelaamaan kokonaisvaltaisesti omaa peliäni. Suurin muutos viime kauteen on, että olen saanut merkittävästi isomman  roolin ja sitä kautta myös enemmän peliaikaa.

– Pelikäsitys ja maalinteko ovat parhaimmat ominaisuuteni. Luisteluun olen panostanut viime vuosina, 182-senttinen ja 84-kiloinen Aliranta kertoo.

Keskushyökkääjän tontilla viihtyvä Aliranta sai ennen kauden alkua  tärkeän tunnustuksen joukkuekavereiltaan ja valmennukselta. Hänet valittiin joukkueen kapteeniksi.

– Kapteenius on tuonut lisävastuuta koppiin, ja jäällä pyrin näyttämään muille esimerkkiä. Mutta en ota kapteenin tehtävästä paineita, vaan annan roolin tulla mukana luonnostaan.

* * *

Alirannan kiekkoilijan polku käynnistyi kotipaikkakunnalla Mänttä-Vilppulassa. Koillis-Pirkan Kiekon (KPK) kasvatti jatkoi pelejään D2-ikäisenä Keuruulla, KeuPan paidassa.

– Keuruulla oli mukana pelaajia, joiden matka jatkui JYPiin. Kahden ja puolen vuoden jälkeen porukkamme hajosi ja pohdimme yhdessä valmentajien kanssa jatkosuunnitelmiani. JYP oli läheltä luonnollinen seuraava askel. Muutin Jyväskylään peruskoulun jälkeen, merkonomiopintoja suorittava Aliranta kertoo.

Kausi 2018-19 oli ensimmäinen JYPin paidassa, ja kausi huipentui pudotuspeleihin. Ratkaisupeleissä syntyi tähän mennessä mieleenpainunein maalikin.

– Maali C-nuorten ensimmäisessä playoffs-pelissä ja sen ensimmäisessä vaihdossa Ilvestä vastaan on jäänyt mieleen. Kausi oli hieno, vaikka hävisimmekin lopulta pronssipelissä Tapparalle.

Valtteri Alirannan ensi kauden tavoitteisiin kuuluu pääsy mukaan JYPin U20-joukkueeseen.

– Etenen kuitenkin vuosi kerrallaan. Isompi tavoite on päästä pelaamaan joskus ammattilaisena. Se vaatii kovasti laadukasta työtä arjessa.

– Tärkein toivomukseni kuitenkin on, että saisimme vietyä tämän kauden onnistuneesti loppuun ja pääsisimme loppukaudesta pelaamaan joukkueena mitaleista.

Valtteri Aliranta / lyhyet:

Paras pelaaja vastustajien riveistä U18 SM-sarjassa?
– Leevi Kinnunen, Kärpät

Sarjan hankalin puolustaja hyökkääjän ohitettavaksi?
– Valtteri Viirret, Ässät

Suosikkipelaaja maailmalta?
– Aleksander Barkovin pelikäsitystä ihailen

Missä olet viiden vuoden kuluttua?
– Toivottavasti saan pelata ammattilaisena jossakin sarjassa

Olet nyt

 
 
 

Etsi sivustolta